Advocada laboralista, es va fer passar per prostituta i va aconseguir ser donada d'alta com a tal a Hisenda i a la Seguretat Social dins el règim dels autònoms.

S'hi va presentar vestida ad hoc, per allò del realisme?

Ha, ha. Doncs no. Anava vestida com sempre. Jo era una prostituta...

D'alt standing, no?

Alguna cosa així. A més, feia servir el meu llenguatge habitual, no el vaig dissimular. Vaig dir que era una "professional dels serveis de la prostitució per compte propi".

Esperava aconseguir la legalització?

No, al revés, esperava que no m'inscribissin. Jo sabia que no hi ha cap impediment legal perquè una prostituta es doni d'alta com a autònoma i el que volia era una denegació de l'Administració, per poder impugnar-la.

Quina va ser la primera reacció?

La funcionària es va quedar a quadres, no s'hi devia haver trobat mai. Va cridar la seva superior jeràrquica, i aquesta davant meu li va dir que m'enquadrés en una casella de la classificació d'autònoms. En concret a "actividades diversas de servicios personales".

Un nom molt escaient. Cap somriure irònic?

Mirades. Perquè em penso que la funcionària va passar la notícia a tots els que estaven al voltant (riu). Hi va haver una observació concentrada de com anava jo vestida. Va haver-hi morbo.

A més, jo estava embarassada de sis mesos i ja es notava.

S'hauria de donar d'alta totes les prostitutes?

El que han de fer és primer independitzar-se, i després donar-se d'alta, perquè no hi ha cap trava. Guanyarien seguretat i independència econòmica, i cobertura a tots els nivells: des del sanitari al de cobrar pensions. Penso que si ho sabessin ho farien.

Però els autònoms han d'expedir rebut, i no sé jo si el client...

Aquesta ja seria una altra qüestió (riu). Però el fet de poder cotitzar mensualment està allà.

Si totes es donen d'alta ho podrà utilitzar Zapatero per mostrar que crea llocs de treball.

Efectivament. Però a més a més les arques de l'Estat es nodririen d'uns ingressos que segurament li anirien molt bé.

Hi ha qui vol eradicar la prostitució.

Amb la prostitució no es pot acabar. A Espanya sempre s'hi ha estat en contra, i les xarxes de proxenetes augmenten. Per què no provem a regular-la, a veure què passa?

Què té de dolent vendre el propi cos?

L'important no és el caràcter altruista o econòmic del servei sexual, sinó la llibertat amb què es fa. Una dona ha de poder decidir lliurement si vol treure algun partit al sexe. És absurd que les actrius porno tinguin feina legal i les prostitutes no, si cobren per fer el mateix, però aquestes en la intimitat i aquelles en públic.

Potser els legisladors no les volen legalitzar per temor que això provoqui augment en les tarifes...

Doncs potser és una de les raons. Per què no? (riu).