Leonard Orr ofereix un seminari a la Bisbal del 4 al 12 de setembre. Autor de més de vint llibres i amb milers de seguidors a tot el món, ve a explicar què és el Rebirthing, una tècnica d'autoconeixement que, amb la respiració d'energia, ajuda a superar el trauma del naixement i el desig de mort.

Quantes vegades l'han acusat de ser un xarlatà?

Mai, el que faig és molt simple i real. No faig promeses... només veus els resultats.

Pot explicar breument a un profà com jo què és això del rebirthing?

La capacitat de respirar energia a més d'aire.

Això s'aconsegueix vivint a prop d'una central nuclear?

(Somriu) Amb el rebirthing tu ets la teva pròpia central nuclear. El vaig descobrir l'any 1962 mentre em banyava. De cop vaig sentir que no podia sortir de la banyera. Anys més tard vaig entendre què havia passat.

Realment, com ha dit algunes vegades, vostè recorda el seu neixement?

Efectivament, i també el que la meva mare estava pensant quan vaig néixer. I el moment de tallar el cordó umbilical, i com va ser la meva primera respiració.

Era guapa la llevadora?

No: es deia doctor Bates.

Tothom té la capacitat de recordar el seu propi naixement? Pensi que molts diumenges al matí, quan m'aixeco no sóc capaç de recordar què he fet dissabte a la nit...

Tothom té la capacitat de recordar-lo. Pot ser més fàcil recordar el teu naixement, el moment previ a la concepció, i la teva vida passada, que coses més recents... Això es un tema d'actualitat científica.

Diu que hem de lluitar contra l' impuls de mort. Tots el tenim?

Només aquells que han nascut d'una dona mortal o els que tenen uns pares mortals.

M'està dient que hi ha gent que no és mortal?

Exactament. Hi ha gent immortal en el sentit físic de mortalitat.

N'ha conegut algun?

Sí, per ara n'he conegut vuit. El proper març vaig a una trobada de milers d'immortals a Gugarat, Índia. Alguns arriben a la trobada sense cap mitjà de transport visible. Realment estic molt emocionat amb la perspectiva d'anar a aquesta trobada...

Deuen tenir moltes coses a explicar-se, amb tanta vida al darrere.

Els immortals són la gent més interessant d'aquest planeta.

Ara no em digui que vostè té 200 anys.

No ho faré, però quan arribi als 300 el convidaré a la meva festa d'aniversari. La longevitat no és significativa fins que assolim, com a mínim, els 300 anys.

Intentaré no faltar-hi, però potser el problema sigui que si Zapatero se n'assabenta ens voldrà jubilar als 2.000 anys.

El que ja és hora que facin els governs és començar a imprimir el diner en comptes de demanar-lo prestat a bancs privats. Tant el nostre diner com les nostres pràctiques encara pertanyen a l'era fosca.