La consellera d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, participarà en una nova jornada del cicle de conferències sobre el futur de l'ensenyament. L'acte es portarà a terme a 2/4 de 8 de la tarda a l'Auditori de La Caixa, al carrer de la Creu, número 31, i porta per títol "Per una tercera renovació pedagògica". Rigau exposarà d'aquesta manera les claus essencials que el món de l'educació haurà de tenir en compte per tal d'enfrontar-se als nous reptes que sorgeixen en el marc de la societat actual. L'escriptor Antoni Puigverd serà l'encarregat d'introduir l'acte.

A les 7 de la tarda a la seu de la delegació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya s'inaugurarà l'exposició Onze mirades 2010, amb les fotografies presentades en el transcurs de la segona edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola. Es tracta d'una exposició que, mitjançant un recull d'imatges realitzades per fotògrafs gironins, fa un resum dels principals esdeveniments de l'any passat. Els fotògrafs participants són Martí Artalejo, Cèlia Atset, Joan Castro, Pere Duran, Eddy Kelele, Manel Lladó, Roger Lleixà, Aniol Resclosa, Jordi Ribot, Lluís Serrat i Jordi Velasco. L'exposició es podrà visitar fins al proper 29 d'abril.

A les 8 del vespre, al Centre Cultural La Mercè de Girona, es portarà a terme una trobada amb l'artista en residència el dia previ a la presentació de la peça escènica. Una oportunitat per conèixer el procés de creació de l'espectacle i viure'l des de l'òptica del creador. En aquesta ocasió, l'artista que presentarà com és el procés de creació de la seva obra, serà la Societat Teatral Miperro, que presenta el seu espectacle musical Nancy Spungen.

L'Antic Casino de Girona acull, a les 8 del vespre, la cerimònia d'entrega de guardons de la segona edició dels Premis de Disseny de Girona. Un total de 75 projectes opten a guanyar un dels guardons que s'entregaran en una cerimònia en què no faltarà una exposició amb les obres finalistes, música en viu i una taula rodona sobre el present i el futur del disseny.

Amb més de quaranta discos i aproximadament 500 cançons enregistrades, María Dolores Pradera és una de les grans veus de la cançó popular llatinoamericana a l'Estat espanyol. En el recital que oferirà a Girona, a les 9 de la nit a l'Auditori de Girona, l'artista interpretarà els seus temes clàssics, molts dels quals ja formen part de la memòria col·lectiva del poble.

Després de la bona ratxa acumulada per l'equip de Raül Agné, que ha situat el Girona com un dels ferms candidats a disputar els play-off d'ascens a la Primera Divisió del futbol espanyol, el Betis, un dels històrics de la màxima categoria, arriba a Montilivi amb necessitats urgents. Tot fa preveure que l'estadi s'omplirà en un partit que es disputarà a a les 4 de la tarda i que té tots els números de convertir-se en un magnífic espectacle.

Tot i que al llarg dels darrers anys, i sobretot en el segle passat, la dona ha aconseguit notables avenços en la seva lluita per aconseguir posicionar-se en igualtat de condicions dins de la societat, el cert és que encara existeixen molts aspectes que fan que aquesta no sigui una realitat. La violència de gènere, que avui en dia es pot veure gràcies als mitjans de comunicació, les desiguals condicions laborals o la imatge que massa sovint es transmet de la dona, com a simple icona sexual, són tan sols alguns dels punts que fan que el paper de la dona encara es trobi per sota del de l'home. Les comarques de Girona celebren el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb diverses xerrades, col·loquis i altres actes que posaran èmfasi en la necessitat de treballar en la lluita contra aquestes desigualtats a través d'una de les eines més eficaces, l'educació dels més joves. El dia de la dona ha d'esdevenir tan sols una jornada de reflexió que permeti seguir treballant per una societat més justa i equilibrada en la qual no existeixi la discriminació, ja sigui per gènere, color o procedència. Tothom pot aportar el seu gra de sorra per eliminar prejudicis i construir un món millor.