Han passat dos anys des que va accedir a l'alcaldia de Girona i és el moment de fer balanç. L'alcalde, Carles Puigdemont, pronunciarà, a les 8 del vespre, a ?l'Auditori-Palau de Congressos, una conferència on farà precisament un balanç de la seva acció de govern durant aquest període.

El municipi de la Cellera de Ter acull la cinquena edició de FADE, un festival diferent que conjuga els aspectes més lúdics de la música electrònica amb tot allò que fa referència a les noves tecnologies aplicades a la creació artística. Se celebra de l'1 al 6 de juliol i, com és habitual, la seva programació inclou des de tallers sobre mitjans, art digital i tecnologies, fins a xerrades i, com no podria ser d'altra manera, espectacles de música en viu que es concentren principalment en la darrera jornada. Per a més informació sobre la programació, visiteu www.fadefestival.com

A partir de les 9 de la nit al Teatre Casino Llagosterenc es portarà a terme una xerrada per explicar alguns petits i bàsics consells que cal tenir en compte per protegir-se d'estafes o robatoris. La xerrada anirà a càrrec de Xavier Domènech, inspector Cap Àrea Bàsica Policial Gironès / Pla de L'Estany i de Sònia Alcarria de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra.

Els dijous és el dia dedicat a conèixer la història de Palamós, com a vila medieval, a partir d'una visita guiada al seu Barri Vell. Palamós té la seva data de naixement el 12 de juny de 1277, quan el rei Pere II compra el castell de Sant Esteve de Mar amb les seves terres, inclosa una rada anomenada "Palamors", amb la intenció d'ubicar-hi un port. La visita guiada es portarà a terme a 2/4 de 7 de la tarda, i el punt de trobada és el Museu de la Pesca.

El cantautor de l'Escala Josep Tero serà l'encarregat d'oferir el primer concert de la nova edició dels Vespres Musicals de Vilafant. Tots els concerts, que s'allargaran fins al 21 de juliol, tindran lloc els divendres i els diumenges i se celebren als Jardins de Can Puig-Massanet. A més de Tero, qui presentarà el seu treball D'un mateix mar a partir de les 22 h, també visitaran el municipi empordanès altres artistes com Montserrat Cristau & Friends, Andreu Rifé, The Cools Trio, Aiaco Cubano Trio o la jove Laia Vehí. Una opció perfecta per gaudir de la música i la fresca.