.

Com cada any durant el mes de juny, diverses entitats culturals de la ciutat es reuneixen per commemorar plegades un gran personatge de les lletres universals. El protagonista, enguany, serà Thomas Mann. El Museu del Cinema s'adhereix a aquesta iniciativa amb la conferència Thomas Mann, la mort i el cinema a càrrec d'Imma Merino, doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra.

.

El proper divendres 12 de juny tindrà lloc a l'Auditori de Girona, la vuitena edició de l'entrega de les Beques Jaume Casademont en les diferents categories. Enguany seran 17 beques repartides en quatre categories. Ona Carbonell, l'esportista de natació sincronitzada catalana, serà la padrina de la cerimònia, que com cada any compta amb una persona de renom que dóna suport als projectes becats.

La cuinera Carme Ruscalleda i els diplomàtics Miguel Ángel Moratinos i Federico Mayor Zaragoza són tres dels ponents que participaran a la 10a edició de la fira EcoSí, que se celebrarà al Palau de Fires de Girona del 12 al 14 de juny. La mostra s'estructura en sis sectors i tindrà l'ecologia, la sostenibilitat i la salut com a eixos principals. Durant tres dies EcoSí promociona els elements clau de la sostenibilitat, en l'àmbit personal i professional, com la cooperació, la salut i el benestar. L'objectiu és impulsar la bioeconomia com a motor econòmic de la societat del futur, i difondre l'economia sostenible per apropar l'horitzó de les polítiques europees davant dels reptes de la sostenibilitat.

rades, cercaviles de gegants i castells.

Les corporacions locals sorgides dels comicis del passat 24 de maig es constituiran el dissabte 13 de juny. Mentre en alguns municipis l'elecció del nou alcalde o alcaldessa sembla ja esclarida, en d'altres encara hi ha temps de tancar pactes d'última hora que, en alguns casos, poden comportar importants canvis.

La presentació d'Ignasi Cambra a l'Auditori de Girona el maig de 2013 va causar un enorme impacte. Més enllà del gran èxit i de les extraordinàries crítiques obtingudes, la musicalitat i personalitat d'aquest pianista va commoure els aficionats a la música de Girona. Ara torna a l'Auditori acompanyat de la violinista d'origen armeni Tatevik Khachatryan. En el marc del cicle de concert de música clàssica Ibercamera, ambdós interpretaran peces de W.A Mozart, F. Grieg i J. Brahms.