Encara que ens faci certa mandra tenim pel davant quinze dies intensos de campanya electoral que previsiblement serà més determinant que l'anterior.

Si ens fixem en els vídeos propagandístics dels partits, aquest cop els missatges són més incisius i es centren en criticar un sol oponent: Podemos. El vídeos del PP, PSOE i Ciutadans s'enfoquen en culpar la formació porpra de la repetició de les eleccions i de d'inestabilitat política. De la seva banda, Podem reacciona amb visible satisfacció, acceptant un relat que polaritza la lluita política entre aquests i la resta. És sorprenent el front constituït pels tres partits que pugnen per un mateix perfil de votant, moderat i socialdemòcrata, deixant l'espai lliure al missatge de canvi radical. El PP no surt del seu mantra de càrrega defensiva vers les "línies vermelles", en clara al·lusió a l'expressió utilitzada per Pablo Iglesias durant les negociacions fracassades al passat desembre.

El PSOE culpa Iglesias d'haver de tornar a celebrar els comicis del 26 de juny. El vídeo de Ciutadans explica el mateix, però amb el símil d'un personatge caracteritzat, amb cua i barba, que apareix com a un home egoista, immadur i fins i tot ridícul. A més, és retratat com un oportunista que busca viure amb l'esquena dreta mentre que els ciutadans soferts l'observen amb desconfiança i ?menyspreu. Una proposta diferent per dir el mateix que els dos grans partits estranyament units. Podem respon als tres anteriors, amb un vídeo curt, en el qual el seu líder cedeix el protagonisme a un boxejador vestit amb la màscara de Darth Vader en actitud desafiant, com acceptant el repte i valorant aquesta repetició electoral com a una nova oportunitat. Metàfores per il·lusionar.