Més de 2.000 participants d'arreu de Catalunya prendran la sortida dissabte vinent en la setena edició de l'Oncotrail, la cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l'Agrupació Excursionista Palafrugell. La iniciativa ha tornat a batre el seu propi rècord de participació -fixat en 240 equips l'any passat-, amb un total de 275 equips inscrits, dels quals 273 prendran finalment la sortida. A causa del topall de participació fixat per l'organització, prop de 50 equips han quedat aquest any en llista d'espera i de cara a l'any vinent no es descarta ampliar la participació.

Pel que fa a la procedència dels corredors, tornarà a ser ben variada, amb participants d'arreu de les comarques gironines i de diverses poblacions de les demarcacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, així com d'Andorra. La forquilla d'edat dels participants també és molt àmplia, des dels 15 anys fins als 69.

Una de les característiques que fan especial aquesta prova és que tota l'organització va a càrrec de voluntaris, més de 500, que s'hi impliquen en tots els àmbits.

Els organitzadors fan un pas més en aquesta edició per fer de la cursa un esdeveniment sostenible i respectuós amb el medi ambient. Per aquest motiu, dos dels trams del recorregut no estaran marcats amb cintes i s'hauran de seguir amb el GPS. Es tracta d'una prova pilot, amb l'objectiu que en el futur tota la cursa es pugui fer sense marcar. També s'ha reduït l'ús de plàstic als avituallaments, eliminants els gots i substituint els plats i coberts de plàstic per d'altres fabricats amb material orgànic.

Amb el lema «Suma't al repte», Oncotrail torna a apostar per un itinerari circular amb sortida i arribada a Palafrugell, amb algun petit canvi en el recorregut respecte anys anteriors. El recorregut portarà els participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes de la Costa Brava i les Gavarres. Els 275 equips que s'han inscrit a la prova hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores, passant per 10 punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i els participants la poden fer cor­rent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagi quatre integrants en marxa.

La finalitat de l'Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. D'aquesta manera, enguany com a mínim es recaptaran 273.000 euros. En total, en les sis primeres edicions s'han recollit 912.374 euros.