La trista mort de Terry Jones, un dels membres del grup còmic per antonomàsia, els Monty Python, ha commogut els seus companys i tot el món sencer. Són molts dels professionals de la comèdia, inclosos els quatre membres dels Monty Phyton que encara viuen, que han lamentat la mort de Jones, director de les icòniques Els cavallers de la taula quadrada i els seus bojos seguidors i La vida de Brian.

Ha estat el cas de Michael Palin, company de Jones en la llegendària companyia, que declarava a les xarxes socials que va ser «més que un dels escriptors-actors més divertits de la seva generació». «Va ser un humorista del Renaixement: escriptor, director, presentador, historiador, un brillant autor d'històries infantils i la companyia més càlida i meravellosa que podíem desitjar», explicava Palin.

Un altre dels membres del grup, John Cleese, relatava a BBC Radio que Jones va donar «infinita energia i entusiasme» a tot el que va fer. «Un cop estàvem rodant a la costa, i es va emocionar sobre com n'era de verda l'herba», recordava amb emoció.

Més enllà d'elogiar Jones a través dels mitjans de comunicació, Cleese tambétenia unes paraules a Twitter, fent ús del clàssic sentit de l'humor irreverent que representa l'estendard l'obra Monty Python: «Acabo de sentir això de Terry J. Es fa molt estrany que un home amb tant de talent i un entusiasme infinit se n'hagi anat tan gentilment. Entre els seus èxits, el millor regal que ens va donar va ser dirigir La vida de Brian. Dos menys, en queden quatre», reblava. I és que són molt poques les veus que neguen que més enllà de l'impacte social que aquesta pel·lícula va tenir en l'època que va ser rodada (1979) pel seu alt contingut satíric contra la història «sagrada», és ara quan sorgeixen les comparacions, i amb aquestes, i la innevitable pregunta: «Es podria estrenar, ara?».

Per la seva banda, Eric Idle, un altre membre dels Python, també s'ha desfet en elogis. «Em va encantar des del moment en què el vaig veure a l'escenari del Festival d'Edimburg el 1963. Tantes rialles, moments d'autèntica hilaritat dins i fora l'escenari». Terry Gilliam, membre del grup encarregat de les animacions de la seva mítica sèrie i famós director de cinema, en destacava les seves qualitats humanes: «Un ésser humà brillant, amb contínues preguntes, iconoclasta, gran orador, irasciblement divertit, generós i amable». I podríem acabar afegint: «Seguidor d'una sàtira social imprescindible».