La ciutat de Girona va quedar pràcticament incomunicada ja que les carreteres d'entrada i sortida estaven col·lapsades, la línia de tren va ser tallada, a causa d'un arbre que va caure a la via, i el transport públic urbà i interurbà va deixar de funcionar de manera preventiva. La ciutat estava coberta de neu amb un gruix d'entre 20 i 30 centímetres des de les tres de la tarda. Les motos anivelladores i les excavadores van sortir a netejar les carreteres principals, però tot i això pel centre de Girona molts vehicles circulaven amb cadenes. A les parts més altes de la ciutat com Montjuïc, Torre Gironella, el Puig d'en Roca o zones de Montilivi i de Palau, només s'hi podia accedir amb cadenes i estava tallada la circulació per als vehicles que no en portessin.

La ciutat de Girona va viure una de les nevades més insòlites dels últims vint anys amb gruixos de neu de més de vint centímetres a primera hora de la tarda. Això va provocar que pel centre de la ciutat molts vehicles circulessin amb cadenes. A més, al barri de Montjuïc, la part alta de Girona, la gent va quedar aïllada perquè era impossible accedir-hi i les màquines llevaneu lliscaven.

Durant tota la tarda va seguir nevant amb intensitat i els carrers enfarinats estaven quasi deserts. Molts comerços ja van abaixar la persiana i no preveien tornar a obrir fins que les condicions meteorològiques milloressin. La policia local seguirà patrullant la ciutat i avisarà per megafonia que la gent deixi el cotxe a casa.

Davant l'actual previsió meteorològica, l'Ajuntament de Girona va activar mesures de precaució que es mantindran durant tot el dia d'avui. Davant la situació de neu, i d'acord amb les previsions, ahir al migdia es va decidir activar la fase d'emergència 1 del Pla d'Emergència Local.

La situació va suposar que se suspenguessin les activitats programades a tots els equipaments municipals. Tots els espais culturals, els centres cívics i els pavellons esportius van quedar tancats, a excepció del pavelló de Fontajau, que quedava obert per si calia habilitar-lo per a emergències. Per contra, l'Ajuntament va mantenir l'horari del concert de Carmen-El Amor Brujo a l'Auditori, encara que s'impedia aparcar en tot el perimetral de la Devesa.

L'Ajuntament va informar que per motius de seguretat s'anul·laven els serveis de transport públic urbà fins a nou avís. A més, des d'ahir al migdia s'estava portant a terme la neteja dels vials de circulació a través de màquines que apartaven la neu.

Durant tota la tarda i la nit estava previst que l'empresa Musersa tingués a disposició dos camions amb escampador de sal. També s'habilitaria un equip de 4 o 5 persones amb un vehicle auxiliar per a distribució de sal en els punts que indiqués la Policia Municipal. Avui al matí, segons l'estat dels carrers el personal de Musersa i de les brigades de Medi Ambient farà feines de retirada de neu a les voreres per facilitar el pas de vianants.