El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha culpat avui les autoritats franceses del col·lapse a la frontera per La Jonquera (Alt Empordà), que acumula encara uns 20 quilòmetres de cues, cosa que ha obligat de nou a retenir uns 5.000 camions en àrees de servei de Catalunya, Osca i Castelló.

En roda de premsa, Boada ha destacat que aquesta incidència és "totalment imputable" a les autoritats franceses, que dos dies després del temporal encara no han pogut netejar un tram de 300 metres en baixada, que és ple de neu i gel, cosa que dificulta la circulació de camions.

Davant aquesta situació, que ahir va provocar cues de fins a 50 quilòmetres per arribar a La Jonquera, ha ordenat de nou que es retinguin els camions a les àrees de servei habilitades a aquest efecte, com a Montmeló (Vallès Oriental).

De moment, ja s'han retingut uns 5.000 camions, si bé aquesta xifra va en augment, segons Boada.

Aquesta mesura també es porta a terme ja fora de Catalunya per parar així els camions a Osca i Castelló i evitar que el col·lapse sigui encara més gran.

Boada ha destacat que han dut a terme gestions "al més alt nivell" amb les autoritats franceses, fins i tot amb la intermediació del Govern central, per demanar-los que reaccionin amb urgència per solucionar el problema.