El Departament d'Interior es defensa de les crítiques pel caos que es va viure ahir per la nevada dient que ells ja havien avisat que la situació seria excepcional. D'aquesta manera es vol carregar les responsabilitats a la gent que es va llevar i va agafar el cotxe o el transport públic per anar a treballar, per portar els nens al col·legi o per anar al metge, com si ho fessin per caprici o directament per fer la punyeta al conseller d'Interior. Si tots ens quedéssim a casa cada dia no hi hauria mai col·lapses de trànsit, ni accidents ni contaminació per la combustió dels motors, ni caldria fer més carreteres ni s'hauria d'invertir en la xarxa ferroviària.

La sensació quan s'excusen ara és que ens prenen el pèl. Si realment es veia a venir l'excepcionalitat de la situació és de suposar que s'hauria actuat en conseqüència i, per exemple, s'haurien suspès les classes a les escoles i les visites al metge i que s'haurien mobilitzat els cossos policials i d'emergències. Però no, ni els mossos, ni els bombers, ni el departament d'Educació estaven advertits de la possibilitat que la neu provoqués la situació de caos.

Evidentment aquest dilluns es va viure una situació molt atípica i no es podien ni preveure ni evitar moltes de les conseqüències del temporal, però mirar d'excusar-se carregant les culpes als altres posa de manifest poca talla moral i política. La gran majoria de la gent és absolutament conscient de les dificultats de fer front a una situació com aquesta i l'únic que lamenten és l'absència absoluta d'informació i la falta ?d'iniciativa.