El govern espanyol considera que els Mossos d'Esquadra haurien d'haver actuat amb més diligència durant la nevada que dos dies després encara genera problemes de circulació. Fonts de l'executiu espanyol han explicat que en situacions que es preveuen complicades pel que fa al trànsit una de les primeres mesures que s'han de prendre és limitar la circulació de camions, i en canvi consideren que els Mossos no han dut a terme aquesta mesura amb prou agilitat, el que ha contribuït a allargar els problemes de circulació. El matí d'aquest dimecres el Servei Català del Trànsit ha informat que s'han començat a desviar els camions a Montmeló i a l'A-2 a Tàrrega per evitar que enllacin amb l'AP-7.

Dos dies després del temporal de neu aquest dimecres encara hi ha 85 carreteres afectades, de les quals 19 estan tallades a la circulació, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. En aquests moments, el problema més important és a l'AP7, on hi ha 15 quilòmetres de retencions entre la Jonquera (Alt Empordà) i la frontera francesa.

De les 85 carreteres afectades, 60 trams són a la demarcació de Barcelona, on n'hi ha deu de tallats. A Girona, de dotze vies afectades, sis estan tallades a la circulació. A Lleida hi ha set vies afectades i només una de tallada i a la demarcació de Tarragona hi ha sis carreteres afectades i tres de tallades.