La ciutat de Barcelona seguia patint ahir els efectes del temporal de neu. Les afectacions més importants es van registrar als barris del nord de la capital catalana, on el personal de l'Ajuntament va treballar durant tot el dia per tirar sal a les vies. Una altra de les prioritats del consistori va ser retirar els arbres caiguts com a conseqüència del temporal. Pel que fa al transport públic, 11 línies d'autobús tenien encara limitat el recorregut i 16 més no operaven pels problemes viaris a la zona alta.

L'alcalde de la ciutat, Jordi ?Hereu, va assegurar que el col·lapse ocorregut a la capital catalana pel temporal de neu es podria haver evitat si s'hagués pres la "decisió de país" de demanar als ciutadans que dilluns no anessin a la capital.

L'alcalde va assenyalar com a "origen del col·lapse" a Barcelona que "milers de persones provinents de la resta de Catalunya" es van desplaçar a la capital catalana per dur a terme les seves activitats habituals i a la tarda havien de deixar la ciutat, però hi havia problemes a la xarxa viària del país.

Per a l'alcalde de Barcelona, "la reflexió col·lectiva és si davant possibles hipòtesis de certs temporals un ha de decidir a temps si paralitza tota la vida ciutadana, l'activitat econòmica en un país i aquesta és una hipòtesi que en altres països més habituats a temporals efectivament decideixen".

D'altra banda, el consistori va informar que no multarà els conductors dels 160 vehicles que les grues havien retirat des de dilluns i que havien traslladat al dipòsit municipal perquè dificultaven la mobilitat, després que els conductors haguessin d'estacionar-los a les voreres i la calçada perquè no podien avançar per culpa de la nevada.

D'altra banda, els prop de 1.400 camions que van ser desviats als quatre aparcaments de Port Aventura van començar a sortir a primera hora d'ahir a la tarda cap als seus destins, segons fonts del Govern català. Un comboi dels Mossos va guiar els camions cap a l'autopista AP-7, reoberta al trànsit ahir al migdia.