El president de la Generalitat, José Montilla, considera que encara és d'hora per avaluar les possibles responsabilitats de les companyies elèctriques arran de la gran nevada i l'afectació a la línia Vic-Juià. En conversa informal amb periodistes, Montilla ha estat prudent i ha assegurat que encara és aviat per saber si s'hagués pogut evitar l'abast del tall del subministrament elèctric que encara manté a les fosques 100.000 abonats de 104 municipis de les comarques gironines. Montilla ha manifestat que no és el moment de buscar culpables perquè tots els esforços s'han de centrar en recuperar el subministrament elèctric.

Montilla ha evitat valorar si una major inversió de les companyies elèctriques hagués pogut evitar les conseqüències del tall en el subministrament elèctric que el mateix dia de la nevada va deixar sense llum a 220.000 persones. 'Ho haurem de veure' ha respost Montilla a preguntes dels periodistes als passadissos del Parlament i ha recordat que els problemes en el subministrament elèctric és l'únic que s'arrossega arran de la gran nevada de dilluns.

El president ha defensat la política comunicativa del Govern durant la nevada i ha recordat que el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, va arribar a Catalunya a les 14h procedent de Mallorca quan encara no havia començat a nevar.

Montilla es va traslladar aquest dimarts a la seu d'Endesa per seguir de primera mà els treballs de la companyia per restablir el subministrament elèctric i els va instar a fer tots els esforços per poder solucionar el problema el més aviat millor. A més, Montilla va visitar al vespre Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i va lamentar que el subministrament elèctric no es recuperi tan ràpid com voldria el Govern.