L'AP7 continua registrant 19 quilòmetres de retencions entre la Jonquera (Alt Empordà) i la frontera francesa. La cua també és considerable, de 9 quilòmetres, a la N-II, a la Jonquera, en direcció a França. Per aquest motiu, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha ampliat els punts on es restringeix el pas de camions i se'ls desvia per evitar que continuïn en direcció a l'AP7 incrementant els problemes que ja pateix aquesta via. D'altra banda, la situació de les carreteres millora i actualment hi ha 54 trams de carretera afectats pels efectes del temporal de neu, dels quals nou estan tallats a la circulació. A primera hora d'aquest matí, el nombre de vies afectades ascendia a 85 i 19 estaven tallats.

El SCT està desviant els camions que circulen per l'AP7 en direcció a la Jonquera per la sortida 4, a Vilamalla (Alt Empordà) i els condueix cap a una zona d'aparcament de Figueres. També desvia cap al circuit de Montmeló els camions que passen per Montornès del Vallès (Vallès Oriental).

Altres punts on es desvien els camions són Tàrrega (Urgell) i Martorell (Baix Llobregat) a l'A2, mentre que a l'AP2 es desvien a l'alçada de Soses (Segrià).