fort desplegament policial pel desallotjamentFent marxar la desena d'activistes del campament.Els joves vinguts de tot Europa van marxar pacíficament. Efectius de seguretat pujant dalt dels arbres on hi havia joves penjatsEl campament desallotjatUn dels sistemes de defensa Manifestació a Girona Avís perquè no s'entri al túnelUn dels túnels

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar la desena d'activistes contraris a la línia de molt alta tensió (MAT) que ocupaven des de l'octubre una zona boscosa de Sant Hilari Sacalm on s'ha d'emplaçar la torre 114 d'aquesta línia. L'operació per treure'ls d'aquest indret va durar vuit hores.

Els joves havien acampat en aquell indret i dormien penjats als arbres en cabanes i també havien articulat un sistema de defensa. Segons deia un dels activistes en un vídeo penjat al seu bloc, "que tardin tant a fer-ho fa que tinguem més temps per preparar-nos, si haguessin vingut en dues setmanes no hauríem tingut temps de presentar la nostra defensa". I és que en aquest web informaven que a les 7 del matí se'ls aniria a desallotjar i que la gent hi pugés a donar-los suport.

Més tard avisaven de la presència d'unitats antidisturbis. I és que els agents van arribar a les 7 del matí i es van adreçar als activistes amb una ordre judicial dictada pel jutjat de Santa Coloma de Farners on se'ls deia que havien de marxar d'allà perquè s'hi ha de començar a construir la MAT. A aquella hora del matí van trobar-se uns joves dormint dalt dels arbres i d'altres en les tendes del campament. I el desallotjament, segons fonts policials, va ser més dificultós de que es preveia a causa al difícil accés a l'àrea de la Gavarra.

Una de les coses que va sorprendre els agents presents en l'operació van ser els sistemes de defensa: havien creat túnels que els comunicaven amb cada tenda així com també uns forats a terra on s'amagaven en cas de desallotjament i en els quals hi havia uns tubs que els permetien respirar i una canal més gran on posaven la mà i s'encadenaven per resistir, com va fer un ahir. A més es penjaven dalt dels arbres.

Després del desallotjament, sense detencions, unes màquines van netejar la zona i un camió va arribar amb tanques per preservar l'àrea d'una nova "okupació forestal", com anomenen la seva acció el grup de joves vinguts de diferents llocs d'Espanya i de tot Europa.

Manifestació a Girona

Ahir al vespre a Girona va haver-hi una manifestació d'una cinquantena de persones que sota el lema "No a la MAT, aquí ni enlloc" van recórrer el centre i en el tram final, van ocasionar aldarulls i agressions contra membres de la premsa, concretament van trencar una càmera i van llançar objectes contra els fotògrafs. I durant l'itinerari, van pintar vehicles, façanes de botigues i van malmetre un cotxe de la policia que van pintar. També van trencar retrovisors davant la passivitat dels cossos policials. Abans d'arribar a la ciutat, alguns manifestants van tallar deu minuts la rotonda de l'aeroport i d'accés a l'Eix.