Tan bon punt es va haver acabat la manifestació d'ahir, els membres de la Junta de Personal del Trueta van anar directament cap al centre sanitari. L'objectiu era iniciar una tancada indefinida per protestar contra una de les mesures que la gerència ha proposat per reduir el dèficit. Aquesta mesura és la supressió de l'anomenat solapament de torns (que retribueix els infermers i zeladors per el temps extra que dediquen a informar de l'estat dels pacients als torns que entren).

Dimecres més de 150 empleats de l'hospital ja van ocupar l'edifici de la gerència per reclamar a la direcció que es reinstaurés aquest dret. El gerent, Rafael Gràcia, va forçar una reunió amb la Junta en la qual mostrava la voluntat de donar una resposta sobre aquest assumpte. Davant la negativa final, els representants de tots els sindicats van procedir a ocupar el vestíbul del centre i instal·lar-se amb sacs de dormir i tendes de campanya com a senyal de protesta per aquesta mesura.

De moment, la tancada serà indefinida i la Junta de Personal només té pensat dissoldre-la si el gerent accepta tornar a pagar les infermeres i zeladores per al solapament. Segons els sindicats, la resposta de Gràcia va ser la de demanar un mes de marge per estudiar amb deteniment la proposta.

Això significa que de moment la decisió de treure els solapaments no entrarà en vigor fins després de les eleccions, probablement el dia 1 de juny (a diferència d'altres retallades que ha d'aplicar el Trueta, que ja s'iniciaran la setmana que ve). La gerència considera que aquesta mesura no afecta la qualitat assistencial, però la Junta de Personal veu "impossible" que amb la pèrdua d'aquesta els professionals i els usuaris continuin igual.

La presidenta de la Junta, M. Àngels Rodríguez, considera que "el solapament no suposa tants diners", i creu que "abans s'hauria de retallar d'altres llocs, com ara la multitud de càrrrecs intermedis que encara hi ha".