Eren les nou del vespre i els últims treballadors del centre d'atenció primària (CAP) d'Anglès sortien per la porta i tot seguit, un grup d'una dotzena de persones entraven al dispensari, no per seguir-hi treballant sinó per ocupar aquest centre durant tota la nit i fins avui a les 7 hores del matí. El motiu de l'ocupació és la supressió de les urgències nocturnes, un servei que ja no funciona des d'ahir a les 20 hores després de les retallades de la Generalitat en concepte de Salut.

Aquesta acció que es va portar a terme a tota la comarca de forma unificada i és indefinida, tal i com van dir alguns dels manifestants ahir a Anglès i "durarà fins que Salut canviï la seva postura". Els okupes del CAP van entrar amb les seves motxilles, sacs de dormir i sopars preparats per passar la nit en un dispensari a les enfosques i amb totes les estances tancades, excepte lavabos i el vestíbul. Aquest és l'indret on passaran les properes nits i que d'acord amb l'Ajuntament la porta del CAP es manté oberta totes les nits per així mostra de "forma simbòlica que les urgències no estan tancades".

Suport de 90 veïns

Per donar suport a aquests okupes, la majoria joves de l'àrea del Ter Brugent, un grup d'uns 90 veïns i veïnes de tots aquests municipis es van concentrar abans de les vuit del vespre davant el CAP d'Anglès per reivindicar i protestar per la fi del servei d'urgències ?nocturnes en aquest dispensari que dóna servei no només als usuaris ?d'Anglès sinó als veïns dels pobles Sant Julià de Llor i Bonmatí, Amer, la Cellera de Ter, Osor i Susqueda.

Aquesta concentració estava organitzava pel Moviment Ter Brugent, que abans d'ocupar el CAP va donar les explicacions de què pasarà amb les urgències a partir d'ara i quines eren les condicions de l'ocupació. Els veïns concentrats van retreure a Salut el tancament i una de les veïnes d'Anglès es lamentava dient "Amb la nostra salut no es juga". Una altra, vinguda d'Amer, recordava que el Ter Brugent és una zona de males comunicacions i una usuària del CAP d'Anglès, va recordar les problemàtiques que tenen quan hi ha una urgència perquè "només tenim un taxi al poble i sempre ens diu que porta un malalt a l'hospital, ara què passarà?". D'altres reclamaven que una ambulància sempre al municipi, etc. Un seguit de peticions que cap responsable de Salut escoltava, però sí membres de l'actual govern d'Anglès, com ara l'alcalde, que va ser present en tot moment allà per donar suport als veïns. Tant la concentració com l'ocupació es van fer de forma totalment pacífica i els quatre policies municipals, en cap moment van haver d'actuar. Aquesta ocupació es preveu indefinida i les mobilitzacions es preveuen unificar també amb la Selva marítima, en breu.