Un noi de 24 anys va morir ahir, a un quart de deu del matí, quan un caçador de 61 anys va disparar-li un tret pensant-se que es tractava d´un porc senglar. L´accident va ocórrer en una zona boscosa, al terme municipal de Maià de Montcal. Els Mossos d´Esquadra van detenir el caçador per un homicidi imprudent tot i que, al cap de poques hores, el van tornar a deixar en llibertat, a l´espera que hagi de declarar davant del jutge en els propers dies.

Els fets van succeir ahir, al voltant de les 9 del matí, quan una colla de vint caçadors va arribar a l´aparcament de Can Traver, situat just al darrere d´una masia de Maià de Montcal. Alguns dels caçadors eren del mateix municipi mentre que altres eren del poble veí, Besalú, i també de Figueres. Després d´instal·lar les plaques i els senyals de seguretat corresponents, per notificar d´aquesta manera la seva presència, un total de setze caçadors van dirigir-se a les seves parades mentre que els quatre restants es feien càrrec dels gossos. Els caçadors van delimitar el perímetre de caça pensant que no hi hauria ningú més a la zona assenyalada per capturar porcs senglars.

Quan els gossos encara estaven dins les gàbies, un dels caçadors va arribar a la seva parada i va sentir un soroll. Per això de seguida va disparar cap als matolls d´on venia el brogit, sense saber que al darrere hi havia una persona i no un porc senglar.

Just després del tret, en adonar-se de l´equivocació, el caçador va avisar el cap de colla i també es va donar l´alerta als Mossos. Però el noi, de 24 anys d´edat, veí de Figueres i de nacionalitat marroquina, va morir. La víctima estava collint branques de llentiscle amb tres altres companyes que, en sentir el tret, van marxar corrents del lloc dels fets.

Persona amb experiència

L´alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza, va explicar ahir que el caçador que va disparar al jove «era una persona coneguda i amb molta experiència» en l´àmbit de la cacera. Els Mossos d´Esquadra van detenir el caçador, Joan B.S., de 61 anys i veí de Besalú, tot i que al cap de poques hores el van deixar en llibertat. El caçador tenia la reglamentació necessària i va donar negatiu en la prova d´alcoholèmia. En els propers dies es preveu que declari davant del jutge, que haurà de determinar si es va produir una imprudència en el tret que va disparar al jove.

El lloc on es va produir l´accident és «una zona molt boscosa», segons va assenyalar l´alcalde de Maià. Malgrat la complicada visibilitat a causa de l´espessor d´arbres i plantes, els caçadors van explicar ahir que, precisament, aquest és un dels territoris on sovintegen a l´hora de fer batudes de porcs senglars.