Els accidents mortals, durant les batudes de porcs senglars, no són cap novetat. Tot i que habitualment les víctimes acostumen a ser els mateixos caçadors però no persones externes, com ha succeït a l'accident de Maià de Montcal.

Des de l'any 1989, a les comarques gironines s'han registrat un total d'onze víctimes mortals durant les batudes, tant si les persones hi participaven com si estaven pels voltants de la zona. El d'ahir, a Maià de Montcal, va ser l'últim que es va sumar a aquesta. El darrer havia estat el 13 de setembre de l'any 2009 a Torrent, quan un caçador en va matar un altre. Aquest cas va acabar als jutjats, tot i que al novembre de l'any passat el jutge va absoldre el caçador al·legant que els dos homes participaven en una batuda, que es van moure i un no va avisar l'altre.

El 26 de desembre del 2002, el dia de Sant Esteve, un caçador de Porqueres va morir després de rebre l'impacte d'una bala d'un company. Precisament, aquest accident va tenir lloc també al terme municipal de Maià de Montcal. Uns mesos abans, el 7 d'octubre de 2002, un altre caçador va morir a Cantallops, a l'Alt Empordà, després que un company el disparés per error. Una situació similar a la que es va viure el 5 d'agost de l'any 2000 a Santa Pau, quan un caçador també va rebre el tret d'un company que el va confondre, pensant-se que era un porc senglar.

El 3 de gener de 1998, un caçador de Vilafant va morir a Sant Ferriol, després que un company de la colla de caça el disparés. Una altra confusió es va produir el gener del 1993, quan un veí de Sant Joan les Fonts va morir a la Miana, una de les zones més freqüentades pels caçadors a les comarques gironines.

L'octubre de 1992, un veí de Besalú va morir en ser confós per un porc senglar. Aquest accident també es va produir, justament, al terme municipal de Maià de Montcal. Mentre que el 28 de desembre de 1991, dues dones van perdre la vida pels trets dels caçadors. Un dels casos va succeir a Celrà mentre que l'altre es va produir a Sant Feliu de Guíxols. El novembre de 1989, un veí de Ripoll va morir per l'impacte d'un tret d'un company, que també el va confondre per un exemplar de porc senglar.

Molèsties als veïns

Tot i la perillositat de les batudes, que sovint també deixen persones ferides, creen a vegades una altra polèmica com són les molèsties als veïns de les zones properes a les batudes. Les queixes són constants en aquest sentit, perquè hi ha veïns que de tant en tant senten tirs a prop dels seus habitatges. En canvi, els caçadors defensen la seva tasca al·legant la sobrepoblació vigent del nombre de porcs senglars.