Girona va viure una manifestació independentista matinal massiva. Més multitudinària del que fins i tot esperava l'organització, la CUP i Arran, que va ?admetre que les previsions que havien fet van quedar desbordades. La ciutat havia celebrat quasi sempre les manifestacions a la tarda, però enguany per evitar coincidir amb els actes de Barcelona, les dues formacions van decidir convocar la marxa al migdia. Més de 5.000 manifestants (10.000 segons la CUP i 5.000 segons la policia) van recórrer diversos carrers de Girona darrere una pancarta amb el lema "Ni pacte fiscal, ni pacte social. Independència i socialisme. Països Catalans".

La plaça del Vi, on ERC havia organitzat un esmorzar popular, ja es va omplir des de molta estona abans. La cantada d'Els Segadors, convocada pel Casal Independentista el Forn i l'ADAC, mitja hora abans de la manifestació, ja va ser més concorreguda que en anys anteriors. Durant l'acte, i com a resposta a la negativa del govern local a hissar l'estelada a la façana de l'Ajuntament, militants independentistes van pujar simbòlicament una estelada al balcó consistorial. Posteriorment, el militant històric del PSAN Joan Daunis, va llegir el manifest unitari, i seguidament es va iniciar la manifestació.

El recorregut va passar pel Pont de Pedra, el carrer Nou, la Gran Via de Jaume I, la plaça Independència, i Santa Clara abans de retornar a la plaça del Vi. A diferència d'altres anys, es va detectar una indiferència total en passar per edificis de propietat estatal. Entre els crits més repetits pels manifestants, de totes les edats, hi havia els de "Convergència se'ns acaba la paciència", "Visca Terra Lliure" i "Ja n'hi ha prou de pactar, ara és l'hora de lluitar", a més d'altres proclames independentistes.

Hi havia manifestants que treballaven a la tarda i no podien anar a Barcelona, però també persones que en acabar la marxa de Girona, tenia previst agafar algun dels autobusos per anar a la Ciutat Comtal.

La magnitud de la manifestació es podia comprovar des del Pont de Pedra. Quan la capçalera ja ?havia desaparegut plaça del Vi endins, a la plaça Independència encara hi havia manifestants que no havien començat ni tan sols a caminar per Santa Clara.

El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, va qualificar la manifestació d'"històrica", i va indicar que va servir per "escalfar motors de cares a la tarda a Barcelona".

Navarro també va declarar que "es palpa en l'ambient que en aquest país està passant alguna cosa important", i ha fet una crida a la ciutadania a mantenir-se ferma "en la reivindicació dels drets nacionals i socials de les catalanes i els catalans". "Amb manifestacions com les d'avui queda demostrat que les catalanes i els catalans han decidit tirar pel dret", i que "l'etapa de l'autonomisme i el pactisme s'ha acabat", va concloure el portaveu.