La Generalitat només pagarà aquest mes el 60% de la factura dels 56 hospitals i 104 ambulatoris concertats amb la sanitat pública catalana, segons que van confirmar a Efe fonts del Departament de Salut, que van assegurar que el 40% pendent es pagarà el pròxim dia 10.

De nou els problemes de liquiditat en la tresoreria de la Generalitat han motivat un altre incompliment en els pagaments concertats de l'administració catalana, que encara deu els concerts sanitaris i d'assistència social del mes de juliol passat.

Segons les mateixes fonts, el Servei Català de la Salut (SCS) i el departament d'Economia han comunicat aquesta setmana que no podrien fer front al pagament del 100% dels concerts als hospitals i centres d'assistència primària concertats, que s'agrupen en la Unió Catalana d'Hospitals, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSSC) i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut. La conselleria de Salut va informar que el departament d'Economia de la Generalitat, que és l'encarregat de fer els pagaments, espera rebre de l'Estat una nova partida del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per pagar a partir del 10 de desembre el 40% dels concerts sanitaris d'aquest mes. De la seva banda, una portaveu del departament de ?Benes?tar Social i Família va assegurar a Efe que aquest problema de liquiditat no afectarà aquest mes els pagaments als geriàtrics i residències socials concertades, que cobraran la factura amb normalitat, encara que no ha pogut precisar quan se'ls abonarà la quantitat pendent del mes de juliol. El departament de Benestar Social i Família es va comprometre a intentar pagar els concerts del mes de juliol abans d'acabar l'any.