A les 7 de la tarda a la Casa de Cultura de Girona, presentació del llibre Déus desconeguts. Viatge iniciàtic a les religions de l'orient, de Fèlix Martí. L'acte comptarà amb la intervenció de Joan Carreres i Péra, expresident d'Amics de la Unesco Girona.

ina M. Agustias Pérez.

A les 12 del migdia tindrà lloc el ple extraordinari per investir Núria Anglada (CiU) com a nova alcaldessa de la Bisbal en substitució d'Òscar Aparicio (PSC). Serà el tercer alcalde que tindrà la població ja que el novembre de 2011 els socialistes van accedir a l'alcaldia després de la moció a l'alcalde republicà, Lluís Sais.

Els dies 1 i 2 d'abril el Palau de Fires de acollirà el saló Expojove que reunirà tota l'oferta formativa en el terreny de la formació, l'ocupació, l'emprenedoria i els recursos. El saló, dirigit als centres ?educa?tius i als joves, té el suport de diferents institucions com la Fundació Príncep de Girona i la Universitat, entre d'altres.

A partir de 3/4 de 10 del matí el parc científic i tecnològic de la Universitat de Girona acollirà la simulació d'una sessió del Paralment Europeu. Es tracta d'un acte organitzat en el marc de les accions de comunicació de les eleccions al Parlment Europeu que es faran el 25 de maig.

L'Auditori de Girona serà, a les 6 de la tarda, l'escenari de la inauguració de les jornades amb motiu del centenari de l'obertura del primer col·legi Montessori. Durant dos dies representants de totes les escoles Montessori del món es reuniran a Girona.

L'Auditori Josep Irla acollirà, a les 8 del vespre, la conferència Girona i els Manaies a càrrec de l'exacalde i catedràtic d'Història Contemporània Joaquim Nadal, que serà l'acte inaugural de la commemoració del 75è aniversari. A l'acte hi assistiran també l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, així com també el president i expresidents de la Confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona.