El 5è cicle de conferències d'Aula Blanes obre les portes demà dimarts, 21 d'octubre, a les vuit del vespre al primer pis de la biblioteca comarcal de Blanes. En aquesta ocasió, l'entitat ha decidit inaugurar les xerrades amb la conferència Jugar i prou? Una mirada educativa del joc, a càrrec de Claudi Yoldi, expert i promotor del joc educatiu. La xerrada inaugural se centrarà en el concepte del joc com a eina d'aprenentatge a les aules i a les cases. Yoldi es proposa aconseguir que jugar sigui declarat bé cultural.

A 2/4 de 8 de la tarda, al Museu del Cinema de Girona, Toni de la Torre presenta Joyas Seriéfilas, el seu nou llibre sobre sèries. Un assaig on fa una retrospectiva sobre l'evolució de les sèries en els últims anys i alhora una col·lecció d'un centenar de recomanacions que són descobriments personals de l'autor durant 10 anys com a crític de sèries. El veterà crític de sèries explora orígens i evolució de l'autoria en la ficció televisada en una anàlisi que uneix present i passat del món serial, endinsant-se en els canvis d'una nova forma narrativa que en l'última dècada ha aconseguit consolidar-se com a vehicle fonamental dels grans relats contemporanis.

A 2/4 de 9 del vespre, a l'Auditori de la Mercè de Girona, la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya celebrarà l'acte d'entrega de les Mosques de la Informació 2014. Enguany està previst que els germans Pere, Josep i Ramon Brugada rebin la Mosca de Sant Narcís per les seves aportacions en el terreny de la cardiologia en l'àmbit mundial. Per la seva banda, la Mosca del Col·legi té previst homenatjar en aquesta ocasió Cuca Mascort i també realitzar un reconeixement a la trajectòria del periodista empordanès Enric Frigola. Resta per saber qui s'emportarà les conegudes com a Mosca Grossa i la Mosca Borda.

El proper dissabte, 25 d'octubre, el músic bisbalenc Sanjosex presentarà el seu darrer treball d'estudi, que porta per títol Festival. Els olotins Pols exerciran en aquesta ocasió de teloners de luxe. El concert arrencarà a les 11 de la nit.

A partir de les 10 del matí, des de l'estacionament del CAP de Llagostera, segona Ruta dels Carrilets (trobada de cotxes antics i esportius). Al final hi haurà tram espectacle i sorteig d'articles de competició a l'avinguda de l'Esport (darrere pavelló).