El vano és pels fogots de la menopausa o perquè tot i aquesta encara es poden fer senyals als homes?

Les dones sempre enviem senyals als homes, abans, mentre i després de la menopausa. Una altra cosa és que els homes les entenguin.

O sigui que el vano és pels fogots

Em baso en la meva pròpia menopausa, i faig servir el vano. Comparo els fogots amb les pastilles que es llancen a la xemeneia i fan una flamarada. Jo distingeixo quan una dona fa servir el vano pels fogots o per la calor. Pels fogots el fan anar molt més ràpid. Per això el nom d´«Ella y el abanico». Volia fugir dels típics com «Mi menopausia feliz» (riu).

Millor el vano, més sexi.

A més, cada dona té símptomes diferents. O sigui, un vano de possibilitats.

La menopausa no ha de significar la mort sexual?

Em fa gràcia que aquesta pregunta me la faci un home!

Sempre m´han agradat madures.

Ha, ha. Encara molta gent pensa que el sexe és només penetració i orgasme. Amb la menopausa ens canvia el cos, les hormones i la mateixa dona. La sexualitat evoluciona amb els anys. Si per a algú és només penetració i orgasme... quina pena.

Bé ofereix consells per al desig sexual.

És un tema diferent en cada dona, ja des de la lubricació, perquè si hi ha dolor, es perd el desig. De tota manera, avui hi ha moltes solucions. També és diferent si es té parella o no.

Vostè en té (i no estic flirtejant)?

Jo, que estic sola, agraeixo no tenir les hormones igual. M´imagina sortint a lligar? No, gràcies, ara tinc altres coses interessants a fer. Aprofitem la saviesa d´aquesta edat!

Realment el seu optimisme i alegria en parlar-ne elimina tabús.

Aviat la mitjana de vida serà de 90 anys, per tant la menopausa serà l´etapa més llarga de la vida. La vida no s´acaba amb la menopausa, al contrari, és un alliberament doble: ja no calen mètodes anticonceptius i s´ha acabat la regla. Per Déu, quin alliberament quan es va acabar la regla.

Si tot fos tan maco, no caldrien fòrums ni webs.

És clar, hi ha canvis psicològics, però també en això cada dona és un món. Jo tenia un supermercat de símptomes, a vegades anava a comprar i muntava un escàndol. Després a casa pensava «quina n´has muntat, per una poma». Ja no li dic res quan un home em duia la contrària (riu).

No la imagino de mal humor.

Avui hi ha solucions per a tot. No cal que patim, que patint no guanyarem el cel. Però el primer és informar-se i, sobretot, parlar-ne. Abans no es parlava de la regla i ara s´anuncien compreses per TV. Amb la menopausa ha de passar el mateix.