08 de març de 2018
08.03.2018

La jardineria apunta a l'excel·lència

El sector tanca el 2017 amb símptomes de recuperació i espera consolidar aquesta tendència els pròxims anys, tot millorant la qualitat del servei. Catalunya compta amb 1.500 empreses dedicades a la cura dels jardins

08.03.2018 | 07:11

El sector de la jardineria a Catalunya ha començat a remuntar la seva situació. El Gremi de Jardineria calcula que s'han donat creixements generalitzats a la majoria d'empreses que ronden el 5%. Aquesta millora també s'ha traduït en més ocupació i actualment el sector de la jardineria compta amb un total de 1.500 empreses, de les quals el 70% són treballadors autònoms o microempreses de fins a tres treballadors.

Tot i que les xifres encara són molt lluny del que representava el sector abans de la crisi econòmica, s'espera consolidar aquesta tendència els pròxims anys, tot millorant la qualitat del servei. En aquest sentit, el president del Gremi de Jardineria de Catalunya, Jordi Bosch, explica que «el futur del sector passa per apuntar a l'excel·lència» i posa com a horitzó «una jardineria d'autor que vagi més enllà del concepte de tallar la gespa». És en aquest context que el sector va organitzar a finals de febrer el Fòrum Professional de la Jardineria de Catalunya a l'Espai Tolrà de Castellar del Vallès. El Fòrum va reunir més de 700 persones entre professionals del sector, empreses, tècnics municipals i administracions públiques.

La trobada també va servir als professionals per compartir coneixements i experiències, mostrar les noves tendències del sector, cercar sinergies i enriquir la xarxa professional entre els principals actors de la jardineria catalana. En aquest sentit, el Fòrum va incorporar aquest 2018 unes sessions de demostracions pràctiques de les principals empreses per acostar les noves formes de fer i la maquinària d'última generació.


Segell de qualitat

En el marc del Fòrum, el Gremi de Jardineria va donar a conèixer un nou certificat professional amb què es vol puntuar les empreses del sector en fins a tres nivells de qualitat: qualificat, expert i excel·lent. Un auditor extern avaluarà les empreses que ho vulguin a partir d'uns paràmetres comuns i es revisarà cada dos o tres anys. L'objectiu del Gremi és fomentar l'excel·lència i millorar la competitivitat per tal d'aconseguir una millora global del sector.

El president del Gremi va assegurar que «la rivalitat serà bona per a les empreses perquè les estimularà a millorar». A més, segons Bosch, l'existència d'aquest certificat «permetrà a les empreses diferenciar-se de la competència deslleial i l'intrusisme i poder-se acreditar davant de qualsevol client».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema