05 de juliol de 2018
05.07.2018

Trucs per rentar les cortines

Una sèrie de consells per tractar les grans oblidades de la neteja de la casa

05.07.2018 | 20:38
És important retirar tots els enganxalls que subjecten les cortines

Les cortines han estat sempre protagonistes de la decoració de la llar. No obstant això, són també les grans oblidades pel que fa a la neteja. Com que estan penjades i sovint no toquen el terra, sembla que no puguin embrutar-se.

Però la pols es va acumulant amb el temps i per això és recomanable rentar-les com a mínim un cop l'any. Això és encara més necessari si tens llar de foc, vius amb nens petits o persones fumadores, o si vius en un carrer o barri amb molta pol·lució.

Primer de tot cal revisar l'etiqueta, per saber si les cortines són rentables a màquina. En la majoria dels casos, les cortines són aptes per a la rentadora, ja que solen ser de materials com el cotó, el polièster o el niló.

És important retirar tots els enganxalls metàl·lics o accessoris que subjecten les cortines, ja que corren el risc d'oxidar-se, caure pel tambor i causar problemes durant el centrifugat.

Pel que fa al rentat, convé utilitzar un programa per a peces delicades i aigua freda. S'ha d'utilitzar un centrifugat curt, per evitar les arrugues i que es facin malbé les fibres.

Per a l'assecat, tornar a revisar l'etiqueta i, si és possible, introduir-les a l'assecadora. Penjar-les esteses a l'estenedor pot resultar molt eficaç a l'hora de desfer-nos de les arrugues. No obstant això, en cas que el teixit sigui delicat, et recomanem que les planxis a una temperatura suau per eliminar les arrugues més complicades.

Amb aquesta sèrie de consells podràs gaudir de les teves cortines impecables per molt temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook