Quantes vegades has obert l'armari i entre sospirs has dit: no tinc res per posar-me? I és igual si a l'interior les peces s'amunteguen, els calaixos no tanquen, o les samarretes s'acumulen en un racó des de temps immemorials.

Si la situació et resulta familiar ha arribat l'hora de posar ordre a aquest caos, fer que el teu armari torni a ser un lloc funcional i que els teus ulls puguin fer-se una idea de les peces que havies oblidat.

És clar que l'espai influeix, i molt! Disposar d'un armari gran, o fins i tot d'un canviador, és el somni de molts, encara que no sempre és possible integrar-lo en les nostres cases. Així que només queda saber com aprofitar bé l'espai d'un armari petit per multiplicar la seva capacitat. Amb uns petits ajustos i una mica de disciplina a l'hora de penjar o guardar la roba, podràs presumir de guarda-roba tot terreny.

Tria

La primera regla per ordenar l'armari és treure-ho tot de dins i fer una selecció. Descobriràs peces oblidades i arrugades; ara és el moment de ser honest i quedar-te amb allò que sí que et poses i t'agrada. Desfés-te de la roba que portes més d'un any sense posar-te i llença la que està desgastada i vella.

Sigues pràctic

Tots tenim peces que ens posem més sovint que d'altres. Sigues pràctic i posa-les dins de l'armari en un lloc accessible i de fàcil maneig.

Penjadors, els teus aliats

El tipus de penjador que utilitzem és fonamental a l'hora de penjar la roba i ordenar l'armari. Per exemple, els penjadors de vellut eviten que la roba caigui i ocupen menys espai. També has de disposar d'alguns penjadors de pinça, ideals per a les faldilles i penjadors múltiples.

Anelles per als teus penjadors

Gràcies a les anelles, la capacitat d'un penjador es pot incrementar substancialment. L'opció low-cost és reutilitzar les anelles de les llaunes de refresc a la perxa, encara que si ho prefereixes també en podràs comprar.

Armari penjant d'un penjador

Per tenir les peces que van doblegades ben ordenades, una altra opció és fer-se amb un amb un multicompartiment de teixit i penjar-lo a un penjador. Si et falta espai, pots penjar-lo a la paret o a la porta de l'habitació.

Barra abatible per penjar roba

Amb aquesta idea podem aprofitar tota l'altura de l'armari per penjar roba, i podem accedir a la seva elecció sense haver d'anar a buscar una banqueta. Ideal per a armaris petits i habitacions peties. Si has de dissenyar el teu propi armari, no oblidis aquesta opció

Sabater extraïble

Les sabates són un dels grans problemes a l'hora d'emmagatzemar. Una solució factible és instal·lar un sabater que sigui extraïble a la part inferior de l'armari. A més, pots col·locar lleixes inclinades amb topalls per col·locar tots els parells de sabates.

Aprofita les portes del teu armari

Tradicionalment l'armari ha servit per emmagatzemar les seves peces a l'interior. Quan et falti espai, no dubteu a utilitzar les portes o laterals del teu armari per treure-li el màxim partit. Hi ganxos i penjadors, ideals per a complements com barrets, bosses, joies ...

Il·luminació

Si vols obrir l'armari i tenir sensació d'ordre, el LED integrat és el millor amic de l'organització.

Organitzar la roba per dies de la setmana

Una idea per no perdre temps al dia a l'hora d'escollir la roba és tenir ja el conjunt ideat. Penja tot el outfit de la mateixa peça i marca-ho amb un cartell. Així ho fan les influencers del moment.

Com veus, hi ha un munt de solucions per fer que la teva roba trobi el seu espai dins de l'armari i no caigui en l'oblit. Totes les peces que estiguin ben presentades i a la vista, seran susceptible de ser elegit.