El Carnaval de Sant Feliu de Guíxols, un dels més multitudinaris de la Costa Brava, prepara la seva Gran Rua, que tindrà lloc demà a les 18 h i aplegarà unes 4.000 persones. En total desfilaran 60 colles, de les quals 22 són ganxones i la resta de poblacions, veïnes com Platja d'Aro, Calonge, Santa Cristina o Llagostera; i d'altres que venen de més lluny, com Sant Joan les Fonts, Olot o Castellfollit de la Roca.

La desfilada serà encapçalada per la Colla Carnestoltes 2019, que enguany recau en la Colla Torrats, una de les més antigues del municipi i que aquest any celebra el seu 27è aniversari. El recorregut es mantindrà invariable, després que uns anys enrere es modifiqués tornant a la planificació que havia tingut tradicionalment, i que travessa el municipi per una de les seves vèrtebres principals.

Com ja s'ha fet altres anys, a diversos punts de la ruta s'oferirà brou i xocolata, i des de primera hora de la tarda fins la matinada (quan tindrà lloc la gala de premis) hi haurà un bus llançadora que farà parada cada 30 minuts.

L'envelat Guíxols Arena acollirà, com ja va fer l'any passat, el Ball del Tongo, amb música a càrrec de La Kinky Band i que durant la mitja part s'aturarà per fer el lliurament de premis. Aquest any es tornarà a guardonar amb 400 ? la colla amb més essència del Carnaval ganxó amb un premi que es dona a la colla local més participativa i animada de la festa.

L'endemà del Dijous Gras és tradicionalment el dia més potent de Carnaval al municipi, amb activitats que enguany començaran a partir de les 12 h amb la presentació de les colles i del pregó del Carnestoltes a l'envelat del Guíxols Arena. Seguidament s'oferirà Vi d'Honor a l'exterior de l'envelat.

Més actes infantils

Tot i que el gruix de les activitats es concentra en divendres, dissabte passat el municipi ja va començar a treure la pols a les disfresses amb un multitudinari Sopar de Colles, al qual van assistir 1.200 persones. També es van presentar les Padrines del Carnaval d'enguany, escollides perquè vetllin per les colles.

A partir d'avui hi ha previstos una vintena d'actes que mantindran viu el Carnaval fins al dia de l'enterrament de la sardina. Enguany el consistori ha volgut donar més pes a la jornada del Dijous Gras amb diverses activitats familiars i juvenils. A la tarda hi haurà un ball de disfresses infantil a l'envelat Guíxols Arena, que conduirà la companyia El Pot Petit amb l'espectacle Riallades. Seguidament hi haurà berenar de pa amb xocolata per a tota la mainada.

Avui a la nit hi haurà l'acte de presentació de Carnaval, que inclourà un ball amb Radio Hits i Animal DJ's. Serà durant aquesta celebració quan finalment es desvetllarà la identitat del Rei o la Reina Carnestoltes 2019. A mode de prèvia, fonts del consistori asseguren que es tracta d'un rei.

La programació dedicada a la mainada i a famílies continuarà el dissabte al matí, quan els més petits podran gaudir de l'espectacle de carrer El Petit Circ, a càrrec de la companyia Fadunito.

Diumenge al matí tindrà lloc la segona rua, que serà de caire festiu i que resseguirà la badia del municipi. La cloenda de Carnaval es farà el dimecres vinent amb l'enterrament de la sardina, que vindrà precedit d'un seguici mortuori de les colles i que culminarà amb una sardinada popular. Allí es farà un acte de comiat amb música de la Discomòbil Nouso.