Santa Coloma de Farners acollirà aquest cap de setmana les tradicionals rues de carrosses i comparses que ompliran el municipi de colors i festa. Enguany el recorregut de la desfilada tradicional del dissabte serà el mateix de l'edició passada, que es va canviar per per fer la rua més àgil i per millorar-ne la seguretat.

Així, a les 16.30 h s'iniciarà al carrer Sorrai i seguirà per la plaça Sant Sebastià, on es farà la primera exhibició de ball, fins al carrer Noguer, on es farà la segona demostració. El recorregut de tornada passarà pel passeig de Sant Salvador i finalitzarà al carrer Pere Costa.

Aquest és l'acte més important de la festa, de caire familiar, en la qual participen colles d'amics i famílies senceres, amb pares i fills. La desfilada, però, estarà limitada a 20 comparses que prèviament s'han hagut d'inscriure per tal de formar-ne part, i el consistori preveu que la participació sigui d'unes 600 persones.

Un cop acabada la rua se celebrarà un bernenar i la gala d'entrega de premis, que es farà al pavelló esportiu La Nòria i on es repartiran1.500 ? en diverses categories com la millor carrossa, la millor comparsa i la millor coreografia, entre d'altres.

La gala començarà a les 19.30 h i serà animada per Emilià Gonzàlec, colomenc admirador d'Elvis Prestley que l'imita mitjançant la disfressa i la veu.

El tret de sortida de tots els actes, que es concentraran durant aquest cap de setmana, tindrà lloc demà a les 15.30 h, quan les escoles faran la primera rua pels carrers de la ciutat. El grup Trambòtics s'encarregarà de cloure l'acte amb animació infantil.

El mateix dia tindrà lloc la rua nocturna a les 22.30 h, més dirigida a un públic jove i desenfadat. El recorregut serà curt i acabarà al pavelló de la Nòria, on se celebrarà un concert a partir de la mitja nit amb la música pop rock nacional i internacional de la cover band saltenca PelukAss.

Els actes de Carnestoltes a la ciutat són organitzats per la Regidoria de Comunicació, Promoció de la Ciutat i Participació Ciutadana. D'altra banda, les associacions de jubilats de Santa Coloma de Farners i del veïnat de Santa Coloma Residencial també organitzen balls i concursos de disfresses per als seus associats.