Els embassaments gironins tenen les reserves garantides durant tot l'any. Així ho demostren les dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que situen les seves reserves per sobre del 80% gràcies a la temporada de pluges que ha remullat les comarques gironines durant els últims mesos.

Tot i que el conjunt dels embassaments gironins concentren un volum superior al que hi havia durant aquestes dates un any enere, el de Darnius-Boadella és el que està en millors condicions, ja que està al 88%, amb un volum de 53,99 hm3. Justament fa pocs mesos era el pantà que menys aigua registrava, i en el mateix període de l'any passat les seves reserves estaven al 39,52%. És habitual que durant l'hivern les reserves d'aquest pantà disminueixin a causa dels seus usos urbans i industrials, la campanya de reg i per l'escassetat de pluges. Tot i així, gràcies a una tardor especialment favorable i plujosa, les reserves estan en condicions òptimes per passar l'any. El mateix cas trobem al Sistema Ter, on les reserves estan molt per sobre dels nivells que tenien fa un any. Pel que fa al pantà de Sau, l'aigua ocupa 131,00 hm3, fregant el 80%. Això suposa deu punts més que fa un any. Susqueda està al 83,39%, doblant la seva capacitat respecte el mateix període de l'any passat (42,02%).

En el cas del Pasteral, presa ubicada a la Cellera de Ter i que per les seves petites dimensions pot absorbir un volum màxim de 2 hm3, està al 78,8%. Tot i que el percentatge varia d'un dia a l'altre, fàcilment ha arribat a estar al 90%, fregant en algun moment el 100%.

Catalunya

Pel que fa al total d'embassaments catalans gestionats per l'ACA, descomptant els de la conca de l'Ebre, freguen de mitjana el 90% de la seva capacitat. Foix, a Castellet i la Gornal, és el més ple, ja que està al 100,18%, una xifra encara menor que la d'un any abans, quan arribava al 100,53%. El segueix de prop la Llosa del Cavall, a Navès, amb un 98,22% i Sant Ponç, a Clariana de Cardener, al 96,61%. La Baells, a Cercs, està al 92,47%, i Riudecanyes baixa fins el 88,50%. L'única excepció a l'estat quasi ple dels embassaments catalans és el cas de Siurana, a Cornudella de Montsant, que està al 52,27%, una xifra que resulta ser la més destacable si la comparem amb els seus nivells de fa un any, quan només era ple fins al 14,48%.

El total català d'aigua acumulada a les conques amb capacitat superior a 2 hm3, i per tant exceptuant els del Sistema Ebre, és de 597,45 hm3, que es tradueix en un 86,03%. Fa un any només estaven plens en un 54,88% (381,10 hm3).