29 de març de 2019
29.03.2019
Diari de Girona

Viure l'experiència dels banys romans

El balneari Aqva Gerunda recupera aquesta tradició tan arrelada a la història de Girona. El viatge comença amb un exclusiu circuit a les tres sales d'aigua a diferents temperatures, ritual que es pot acompanyar amb massatges

29.03.2019 | 01:30
Viure l'experiència dels banys romans

La ciutat de Girona compta amb una llarga tradició de banys termals. En l'època romana, aquests espais eren un lloc de trobada, de conversa i de descans, on es procurava per la recuperació del cos i la purificació de l'ànima. Des de fa més d'un any, el balneari gironí Aqva Gerunda ha recuperat aquesta històrica experiència amb l'objectiu de retornar a la ciutat els antics banys. Situat en un enclavament amb 2.000 anys d'història del barri de Sant Pere de Galligants de Girona, aquest balneari urbà ofereix al visitant la possibilitat de descobrir i gaudir d'una tradició ancestral de ritual i litúrgia: mens sana in corpore sano.

El balneari busca una experiència que connecti el cos i l'ànima amb la història. La tranquil·litat de l'espai, el so de l'aigua, la llum i les pedres carregades d'història transporten el visitant a l'època dels banys romans. Tot amb l'ajuda de l'última tecnologia.

El viatge comença amb un exclusiu circuit de banys a les tres sales d'aigua a diferents temperatures tal com recull la tradició romana: Frigidarium (fred), Tepidarium (tebi) i Calidarium (calent). El visitant pot arrodonir l'experiència en l'espai destinat a relaxació i massatges. L'estada es complementa amb el Bany de vapor o Hamman, la Sauna de Sal (Haloteràpia) i el servei de te a la Sala de Descans.

El balneari es troba situat en el primer hospital de la ciutat de Girona, un espai d'acolliment i hospitalitat per a l'estranger, pelegrí i ciutadà del carrer entre els segles XII i XVII, com denoten els quatre imponents arcs que delimiten l'espai. Les portes i finestres condueixen el visitant a l'època medieval, fins a arribar a la zona de banys, on es troben estructures trigoantigues del segle V dC i d'època romana al seu pas per la Via Augusta, amb murs del segle II-III dC visibles en el Tepidarium/Flotarium, així com vestigis d'un forn que escalfava la vila romana del segle I dC, prop del Frigidarium. Allí, i després d'una exhaustiva excavació arqueològica, entre altres elements, es va trobar una llàntia amb la forma d'un déu menor (segle I dC) per il·luminar l'indret a través d'aquest recorregut per la història. Una experiència que ha atret el públic gironí, segons destaca Gabriel Rebollo, propietari dels banys. «Aquest primer any del balneari hem arribat amb més presència a la població de Girona i de la província i cada vegada ens està visitant més gent de Barcelona o del sud de França», destaca Rebollo. A poc a poc, el balneari també s'està convertint en una activitat turística més de la ciutat de Girona i atrau el públic estranger. El centre roman obert de dilluns a diumenge de les 10 del matí a les 10 del vespre. Cada hora es duu a terme un torn, amb un màxim de 12 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

 

L’estiu continua a les Canàries

Firma BeContent

El clima càlid i agradable de les Illes permet al viatger seguir disfrutant al setembre de les activitats estiuenques amb totes les garanties d’higiene i seguretat