La ingesta diària de fruites per part dels més petits de la casa resulta sovint una tasca complicada. A l'estiu, pots aprofitar per introduir diverses peces de fruita en receptes d'allò més fresques i atractives.

Gaspatxo de maduixes

Ingredients

- 400g de tomàquets

- 400g de maduixes

- 50ml d'oli d'oliva

- 1 cullerada de vinagre de poma o de vi

- 1 cogombre petit o 1/2 cogombre gran

- 1/2 pebrot groc o vermell

- 1/2 ceba

- 1/4 all

- Sal i pebre

Preparació

- En primer lloc, netegem els tomàquets i les maduixes, treient les tiges i trossejant-los

- A continuació, tallem la ceba, el cogombre, el pebrot i l'all en talls de la mateixa mida.

- Ho introduïm tot a la batedora, afegint-li 50 ml d'oli d'oliva i una cullerada de vinagre de poma. Després, afegim sal i pebre al gust, amb la possibilitat d'anar incorporant una mica d'aigua per fer-lo més líquid.

Batut de meló

Ingredients

- 1 meló

- 2 cullerades plenes de iogurt natural

- 1/2 got de llet semidesnatada o llet de soja

- Opcional: una miqueta de mel i fulles de menta

Preparació

- Pelem el meló i retirem les llavors.

- Retirem la carn amb una cullera i la posem a la batedora.

- Afegim 2 cullerades de iogurt natural i mig got de llet, i opcionalment una culleradeta de mel.

- Ho batem tot bé fins que ens quedi la consistència desitjada, el posem a la nevera perquè es refredi i ja tenim el nostre smoothie de meló llest. El podem decorar amb unes fulles de menta.

Gelatina de taronja

Ingredients

- 4 taronges de suc ben rentades

- 2 culleradetes de sucre (opcional)

- Gelatina neutra en pols (1 sobre de 10 g per 500g totals de líquid o segons indicacions del fabricant)

- 200 g d'aigua

Preparació

- Comencem esprement les taronges, reservant el suc i les pells.

- Dissolem la gelatina en el suc i remenem amb unes varetes.

- Portar l'aigua a ebullició en un cassó i abocar-la sobre el suc, remenant constantment per integrar la gelatina.

- Incorporem el suc amb gelatina dins les pells de les taronges i deixem refredar a la nevera per un mínim de dues hores.