24 de juliol de 2019
24.07.2019

Receptes amb fruita per sorprendre els nens a l'estiu

Els petits gaudiran d'aquests aliments, que els ajudaran a fer front a les altes temperatures

24.07.2019 | 19:27

La ingesta diària de fruites per part dels més petits de la casa resulta sovint una tasca complicada. A l'estiu, pots aprofitar per introduir diverses peces de fruita en receptes d'allò més fresques i atractives.

Gaspatxo de maduixes

Ingredients
- 400g de tomàquets
- 400g de maduixes
- 50ml d'oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre de poma o de vi
- 1 cogombre petit o 1/2 cogombre gran
- 1/2 pebrot groc o vermell
- 1/2 ceba
- 1/4 all
- Sal i pebre

Preparació
- En primer lloc, netegem els tomàquets i les maduixes, treient les tiges i trossejant-los
- A continuació, tallem la ceba, el cogombre, el pebrot i l'all en talls de la mateixa mida.
- Ho introduïm tot a la batedora, afegint-li 50 ml d'oli d'oliva i una cullerada de vinagre de poma. Després, afegim sal i pebre al gust, amb la possibilitat d'anar incorporant una mica d'aigua per fer-lo més líquid.


Batut de meló

Ingredients
- 1 meló
- 2 cullerades plenes de iogurt natural
- 1/2 got de llet semidesnatada o llet de soja
- Opcional: una miqueta de mel i fulles de menta

Preparació
- Pelem el meló i retirem les llavors.
- Retirem la carn amb una cullera i la posem a la batedora.
- Afegim 2 cullerades de iogurt natural i mig got de llet, i opcionalment una culleradeta de mel.
- Ho batem tot bé fins que ens quedi la consistència desitjada, el posem a la nevera perquè es refredi i ja tenim el nostre smoothie de meló llest. El podem decorar amb unes fulles de menta.


Gelatina de taronja

Ingredients
- 4 taronges de suc ben rentades
- 2 culleradetes de sucre (opcional)
- Gelatina neutra en pols (1 sobre de 10 g per 500g totals de líquid o segons indicacions del fabricant)
- 200 g d'aigua


Preparació
- Comencem esprement les taronges, reservant el suc i les pells.
- Dissolem la gelatina en el suc i remenem amb unes varetes.
- Portar l'aigua a ebullició en un cassó i abocar-la sobre el suc, remenant constantment per integrar la gelatina.
- Incorporem el suc amb gelatina dins les pells de les taronges i deixem refredar a la nevera per un mínim de dues hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook