La tendència a optar per un estil de vida sense menjar carn ni peix guanya adeptes. Ja sigui per motius de salut, per seguir la moda, o per qüestions morals, cada vegada hi ha més vegetarians. L'1 d'octubre se celebra el dia mundial de vegetarianisme. Per això, et proposem una llista de receptes que faran que deixis enrere la idea preconcebuda que els plats vegetarians són poc variats i insípids.

Risotto amb xampinyons

Ingrendients

- Arròs integral

- Xampinyons

- Caldo vegetal

- Ceba

- Sal i pebre

Preparació

Posem la ceba en una paella i l'anem ofegant. Més tard tirem els xampinyons, els ofeguem i salpebrem.

Després, afegim l'arròs i barregem tots els ingredients. Incorporem el brou i remenem perquè tot es barregi bé. Quan l'arròs estigui fet, el tapem i deixem reposar abans de servir-lo.

Pizza casolana de verdures

Ingredients

- Farina integral

- Farina de força

- Llevat sec

- Aigua, oli i sal

- Verdures (les que vulguem incloure)

Preparació

Primer, cal barrejar les dues farines, el llevat i la sal, posant tots aquests ingredients en forma de volcà. Al centre d'aquest volcà s'afegeix l'aigua i l'oli i es remou tot fins que quedi una massa compacta.

Després, cal tapar i deixar descansar entre 30 minuts i 1 hora, fins que augmenti el volum de la massa.

Quan ja ha passat el temps, és important enfarinar la taula i estirar la massa fins que quedi fina.

A sobre col·loquem els ingredients que haguem escollit i tallat en trossos petits. Per exemple, tomàquet, ceba, blat de moro, xampinyons, pastanaga, ou dur, olives, fruita seca o altres.

Un cop elaborada tota la pizza, es col·loca al forn preescalfat anteriorment a 200 º durant uns 10 minuts.

Hamburguesa de llenties

Ingredients

- 250 gr. de llenties

- 50 gr. de farina de blat

- Mitja tassa de pa ratllat

- 1 ceba

- All

- Sal i julivert

- Oli d'oliva

Preparació

Cuina les llenties com ho fas normalment, deixa-les refredar i eixuga amb un drap de cuina i aixafa-amb la forquilla fins aconseguir una pasta

En un bol, aboca una ceba ratllada, tres grans d'alls picats, una mica de sal, una mica de julivert i la farina de blat. Finalment, tira la pasta de llenties i barreja bé.

Dóna forma a la pasta d'hamburguesa i passa cadascuna d'elles per pa ratllat i fregeix com si fossin una hamburguesa normal. Les que et sobrin pots congelar-les sense problemes, per consumir-aquí a uns dies.

Amanida de mongetes

Ingredients

- Un pot de mongetes cuites

- 2 tomàquets

- 1 ceba

- Canonges

- Oli d'oliva i sal

Preparació

Posa les mongetes en un recipient i afegeix els tomàquets i la ceba, tallats a rodanxes fines. Incorpora les fulles de canonges i després s'amaneix amb oli d'oliva i sal.