Arriba la fred i amb ell, l'hora de treure de l'armari algunes peces que teníem guardades des de fa mesos. Una d'elles és l'abric, que pot ser que en aquest temps hagi acumulat brutícia i pudor, i que sempre sembra el dubte sobre la conveniència de posar-lo a la rentadora, ja que es tracta d'una peça massa delicada.

Per saber si es pot ficar a la rentadora, el més important és llegir l'etiqueta i seguir les seves instruccions, ja que en alguns casos, especifica que únicament s'ha de rentar en sec. En aquests casos, el més recomanable serà portar-lo a la tintoreria.

Una altra opció, si insistim en rentar-lo a casa, és provar a netejar una petita part per dins -que no sigui visible- amb aigua i fregant. En cas que no es faci malbé, podrem procedir a netejar la taca exterior amb aigua freda i algun producte específic per a peces delicades, com amoníac. Després, si veiem que funciona, netejarem la resta de l'abric, posant l'accent en la taca, i també en les mànigues i el coll, que és on més brutícia s'acumula.

No obstant això, si les taques són més extenses, produïdes pel maquillatge, la suor o per l'efecte d'haver estat guardat a l'armari, el millor és posar-lo a la rentadora, sempre amb un cicle curt i amb aigua freda o temperada. En cas que la rentadora tingui un programa específic per a la llana, és el que hauríem de triar. També és recomanable que la rentadora no estigui molt carregada, per no fregar amb altres peces, i introduir l'abric del revés.

Si la taca persisteix, es pot provar amb un programa més llarg i aigua més calenta, però en aquest cas, correm el risc que es faci malbé. A l'etiqueta se sol especificar la temperatura màxima que permet.

Un altra cosa que hem de tenir en compte és que l'abric s'ha de treure de la rentadora quan acabi el rentat i estendre's en un penjador, no amb pinces.

No obstant això, hem de tenir en compte que, amb els rentats, aniran perdent forma, especialment si es tracta de plumífers. També convé ficar unes pilotes de tennis a la rentadora perquè colpegen el plumífer i no s'endureixi.

Si el que rentem és un abric de llana, és aconsellable posar un parell de peces pesades més, com uns texans, perquè s'estabilitzi el pes de la rentadora.

També hem de tenir cura amb els fermalls, els botons i els cinturons metàl·lics que, si es pot, és millor treure