En Nacho té 43 anys, dona i dues filles. Li agrada cuinar i, per tant, anar a comprar. Viu al costat d'un mercat dels de tota la vida... en aquests en els quals durant els anys setanta s'embolicaven els peixos amb el diari Pueblo. Ja llavors s'aplicava una mica de sentit comú a l'economia circular, encara que això impliqués llegir la secció de successos en el llom del llenguado.

No obstant això, l'esdevenir dels temps ens va portar per la senda del malbaratament, pensant que qualsevol embolcall només podia tenir una única vida. Però no podem seguir el camí del malbaratament sense tenir en compte les conseqüències per a la natura.

En Nacho ha descobert en el mercat que la majoria dels botiguers han optat per polítiques sostenibles que a més de molt ecològiques, abarateixen la compra. El motiu és que la clientela ja decideix portar els seus propis tàpers, a reutilitzar bosses, a fer servir el clàssic carret d'anar a comprar, etc.

Els grans centres de retail se sumen al projecte, en aquest cas amb mètode, en els quals és un dels punts claus el packaging sostenible. En el cas d'El Corte Inglés, que es materialitza amb la introducció de diversos envasos sostenibles en tots els formats d'alimentació de les seves botigues (Supermercats El Corte Inglés, Hipercor i Supercor), és un dels pioners implantant polítiques definitives en la lluita contra el mal endèmic que amenaça els nostres recursos. Són les següents:

aEcodisseny: triant materials adequats considerant els aspectes de sostenibilitat, reciclabilitat i la mínima quantitat necessària per complir la seva funció com a envàs, com els compostables.

aEconomia Circular: així es tanca el cicle del reciclatge i es fomenta la reutilització d'envasos i productes. Es prioritza l'ús de matèries primeres reciclades.

aControl de consums: reduint el consum d'embalatges al mínim perquè compleixi la seva funció com a envàs, assegurant la salubritat, la seguretat i la viabilitat econòmica.

aComunicació i formació: per sensibilitzar empleats i clients i aconseguir els objectius.

Sota aquesta premissa, El Corte Inglés certifica el 100% de les seves bosses amb algun segell mediambiental, com el de gestió forestal sostenible (FSC/PEFC) en les bosses de paper. També el certificat de l'Àngel Blau en totes les seves bosses de plàstic, reutilitzables fins a 15 vegades i fabricades amb un 80% de material reciclat.