08 de desembre de 2019
08.12.2019
Diari de Girona

Els errors de vestuari que et fan passar fred a l'hivern

Triar el teixit adequat, desestimar certes peces o invertir en calçat de qualitat són algunes claus

08.12.2019 | 19:21
Els errors de vestuari que et fan passar fred a l'hivern

Tots hem sentit alguna vegada la desagradable sensació de tenir el fred calat en els ossos. En aquestes circumstàncies, el nostre cos triga un temps llarg a tornar a recompondre's i anar entrant en calor. Per això, ara que el fred aguaita sense pietat o està començant a fer-lo, és convenient recordar què cal evitar en la nostra vestimenta per a fer front a les baixes temperatures.

Triar el material i el teixit adequat, desestimar certes peces en funció de la temperatura o invertir en un bon calçat seran clau perquè sortim abrigats al carrer sense témer que el fred s'apoderi de nosaltres sense compassió.

Error 1: No vestir-se per capes

A hores d'ara segur que el teu armari està plagat de roba d'entretemps i hivern. L'ideal per a suportar un dia sense passar fred és vestir-se per capes, igual que una ceba, perquè no passis fred quan siguis al carrer, però no et moris de calor quan estiguis en un lloc tancat, el treball, l'oficina...

Error 2: Deixar el coll a la vista

Abrigar-se el coll amb una bufanda, un mocador o un jersei de coll alt és bo perquè en cas contrari el cos es refreda i quan la temperatura corporal baixa molt, les defenses del cos s'afebleixen i és més fàcil agafar infeccions.

Error 3: Portar roba d'estiu

La roba d'estiu és molt lleugera perquè no ens atabali en les baixes temperatures, per això no és recomanable portar camises, bruses, pantalons o faldilles pròpies d'agost per a una jornada de desembre. Per no parlar de samarretes de tirants, crop-tops que deixin la panxa a l'aire o sabates obertes com poden ser els Peep Toe.

Error 4: Utilitzar calçat que no sigui de qualitat

Les mans i els peus són dues parts molt sensibles al fred, i si les mantenim calentes aconseguirem propagar la sensació de benestar per tot el cos. En definitiva, l'elecció del calçat és fonamental per a no congelar-se i, per això, és una de les peces en la qual és recomanable invertir.

Els materials per a plantar-li cara a les baixes temperatures són el cuir, el borrego i teixits impermeables i tèrmics que faran que les teves sabates, botes i botins conservin el peu molt més calent. Fes-te amb un calçat de sola antilliscant que aguanti qualsevol classe de sòl en diferents condicions climàtiques.

També és important que les sabates tinguin transpiració perquè puguin ser un bon aïllant del fred. Si optes per sabatilles d'esport, busca soles de dos o tres centímetres que serveixin com a material aïllant i opta per una talla més gran, ja que a vegades és important vestir amb mitjons tèrmics que són una mica més gruixuts que els normals.


Error 5: Vestir amb roba de pluja, encara que no plogui


El fred no sempre és igual a pluja o neu, per la qual cosa és important vestir-se cada dia en funció de les condicions meteorològiques de la zona. No utilitzis botes de cautxú si no està plovent. Pel mateix motiu, no utilitzis les botes o abrics de pèl si estan plovent a semalades, ja que no són impermeables.

Consells per a vestir bé a l'hivern sense renunciar a l'estil

Davant una onada de fred, aquestes peces t'ajudaran a suportar l'enfonsament dels termòmetres amb màxim estil. Presa nota de les peces més usades per les famoses!.

Botes australianes
Les botes australianes són la millor opció per a combatre el fred. Amb pèl per dins i resistents a la pluja i a la neu, són sens dubte una bona inversió per a poder portar-les any rere any.

Capells de llana
Utilitzar capells de llana és una gran idea per a conservar la calor que se'ns va pel cap. Els més 'trendy' actualment són els que tenen pompó, especialment si és de pèl.

Els jerseis grossos
Els jerseis grossos són indispensables en el teu armari. Recorda que els de grecas mai passen de moda i els que tenen colors bàsics com el blanc o gris són molt fàcils de combinar. Precisament, els colors clars són els preferits de les famoses per a lluir perfectes a l'hivern.

Samarreta i malles tèrmiques
Recorda que en el mercat existeixen nombroses peces tèrmiques que poden ajudar-te a suportar les gèlides temperatures. Les samarretes i les malles tèrmiques són fantàstics aliats si decideixes posar-te un vestit o una faldilla

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook