Per originalitat, sentit de l'humor o senzillesa, alguns cuiners triomfen en el confinament amb les seves vídeo receptes a través de xarxes socials.

Les receptes es multipliquen aquestes setmanes en aquest aparador, però només uns quants aconsegueixen el gran favor del públic, expressat en milers d'espectadors i reproduccions, així com en fotografies posteriors que mostren els resultats de les propostes que diversos dels grans cuiners ofereixen des de les seves cuines. Us presentem algunes de les seves receptes més reixides.

Nandu Jubany (@nandujubany_oficial)

S'ha convertit en una de les estrelles de la cuina casolana del confinament amb els seus vídeos carregats de vitalitat a IGTV, amb receptes senzilles i saboroses, per a famílies nombroses o per dedicar una mica de temps al fogó i gaudir diversos dies.

Només fer una ullada als seus macarrons a la bolonyesa, fricandó o pastís de formatge obren la gana i animen a imitar aquest cuiner, que ha completat amb moto el Dakar i està al capdavant de restaurants com Can Jubany i Pur.

Germans Torres (@hermanostorres)

Els bessons Sergio i Javier, amb dues estrelles Michelin a Cocina Hermanos Torres (Barcelona), han hagut de separar-se per la pandèmia, però es mantenen junts a través dels seus "duels" culinaris, gravats des de les seves respectives cases, a tres quilòmetres de distància.

Després de l'experiència adquirida en el seu programa a La 1 (encara que llavors els seus fills no es colaven en els enregistraments), es desafien mútuament per elaborar plats a partir d'un producte, que bé pot ser una humil patata o tonyina vermella, ara que comença la temporada. Tots dos parlen més dels proveïdors que assortien el seu restaurant, animant els espectadors a consumir aliments de proximitat i frescos per ajudar el sector primari.

Dabiz Muñoz (@dabizdiverxo)

Recuperats l'olfacte i el gust després de dies de malaltia, demostra que no només és capaç d'enlluernar la crítica gastronòmica a Diverxo, l'únic tres estrelles Michelin de Madrid, sinó que també enlluerna els usuaris de xarxes socials amb receptes amanides i les seves explosives combinacions de sabors.

Amb la seva dona, Cristina Pedroche, com a càmera, els seus ben editats vídeos cuinant pop a la planxa amb la seva salsa de mojo canari-nikkei, puré de patates xips i parmesà; espaguetis caldosos amb cloïsses, coco, llima i cafè o llenties estofades al curry estan entre els més reeixits d'Instagram TV (IGTV).

Alberto Chicote (@albertochicote)

El televisiu cuiner, propietari de Yakitoro (Madrid), sota l'etiqueta #cocinaderesistencia ofereix a IGTV "menjar que podem fer amb el que tenim a casa", perquè no vol incitar ningú a sortir a comprar, o amb ingredients frescos a l'abast de tots.

Aletes de pollastre, amanida de pebrots rostits, pizza de pop o un pa de pessic esponjós d'oli d'oliva (sense llevat) és el que menja a casa i comparteix amb els seus seguidors.

Dani García (@danigarcia7)

Amb les taules agafades en el seu programa "Hacer de comer", que La 1 va emetre fins al gener, el malagueny espera la posada en marxa de nous projectes amb vídeo receptes senzilles amb múltiples trucs.

Després d'escoltar els seus seguidors, ofereix les que més li sol·liciten com espagueti a la carbonara, patates fregides o flam, i fins i tot desafia els més puristes amb una truita de patates sense ceba.

Francis Paniego (@francispaniego)

Cuina mentre degusta un aperitiu amb vi de La Rioja davant el mòbil que fa servir la seva filla Berta, que exerceix d'intermediària de les preguntes dels espectadors i arrenca rialles amb els filtres que utilitza.

Amb dues estrelles Michelin al Portal del Echaurren (Tarragona), desplega bones maneres a la cuina i la seva simpatia mentre prepara amanida russa, espàrrecs amb salsa d'ametlles o els famosos cigrons amb rap i cloïsses.

José Andrés (@chefjoseandres)

Ha estat la portada d'abril de la revista Times per la seva tasca humanitària amb World Central Kitchen, centrada ara en alimentar als que més ho necessiten en aquesta emergència sanitària, i a aquest asturià establert als Estats Units encara li queda temps per penjar vídeos en què cuina amb les seves filles, en anglès.

Amb l'etiqueta #RecipesforthePeople, barreja un pollastre amb coliflor, un arròs fregit o unes llenties amb reivindicacions a favor dels infermers o els immigrants.

Fernando Sáenz i Angela Maria González

Responsables de la gelateria dellaSera (Logronyo) posen el contrapunt gelat al confinament. Amb vídeos a Vimeo que pengen en els seus comptes de Twitter (@fernandohelado i @angyhelado), les seves receptes per a casa de gelat de xocolata blanca, pols de fruites, crema gelada de cacau o granissat de maduixes estan sent replicades en moltes llars, com testimonien nombroses imatges.

Respectar les quantitats garanteix un resultat perfecte, ja que són fàcils i tots dos s'encarreguen d'explicar-les amb tot detall, i són ideals per fer amb nens, una forma d'entretenir-los i que es guanyin les postres. Encara que quan apareix el cartell amb dos rombes, fan l'ullet als adults i afegeixen algun licor.