La rentadora és un electrodomèstic que basa el seu funcionament en l'ús de l'aigua per als rentats i això, fa que acumuli molta humitat al seu interior. Aquest factor pot ser determinant per a l'aparició de taques o problemes en executar el rentat de la roba.

A més, és un dels electrodomèstics més utilitzats a les llars, ja que tots volem tenir sempre la nostra roba neta i a punt per tornar a fer servir. No obstant això, com mantenir la nostra rentadora neta per dins sol ser una cosa que generalment poca gent sap. Fer aquest manteniment de forma regular ens ajudarà a que la rentadora funcioni correctament.

Com fer la neteja interior de la rentadora?

Activar la funció autorentat: La millor opció per conservar la rentadora neta i en bon estat és utilitzar l'opció d'autorentat. Una gran quantitat de rentadores ja disposen d'una funció automàtica, però d'altres no. Per esbrinar com activar aquesta funció cal que miris al full d'instruccions de la rentadora i aquí descobriràs quines tecles has de pressionar per aconseguir-ho. Si no saps on les tens, pots fixar-te en el panell frontal on hi ha els botons i les rodes per indicar els programes i has de marcar la tecla a la que posa 'autoclean' o alguna paraula semblant.

La meva rentadora no té la funció d'autorentat: En primer lloc, necessitem que la rentadora estigui buida, però per precaució pots posar-hi una tovallola vella perquè la rentadora funcioni gairebé sense roba perquè es netegi per dins. En segon lloc, selecciona 60 graus de temperatura i en el caixetí del detergent posa-n'hi un pessic. Quan estigui en funcionament tira mig litre de vinagre i selecciona el centrifugat al mínim.

Amb aquests passos, la rentadora ja estaria neta i a punt per a ser usada. A més, t'expliquem 6 trucs ràpids i senzills de neteja per deixar la rentadora com a nova. A més, si els segueixes al peu de la lletra, és molt probable que t'estalvïis una trucada al servei tècnic.

1. Netejar el bombo

Tot i que el tambor sembli net, hi ha petites vores i cantonades que poden acumular alguns gèrmens i bacteris. El millor truc per combatre'ls és fer un rentat sense roba cada pocs mesos amb dues pastilles de rentaplats a 60 graus. Això mata els gèrmens i més dissol els dipòsits de calç.

2. Neteja la caixa del detergent

Els dispensadors per al sabó i el suavitzant solen acumular molts residus. A més, l'espai tendeix a quedar-humit i es crea floridura més ràpidament. Per netejar-lo, el millor és utilitzar un raspall de dents per arribar fins al fons. I si ho prefereixes, sempre pots extreure el compartiment de la rentadora i passar-ho per aigua. Notaràs una gran diferència en la teva roba!

3. Neteja la goma de la porta

La goma és la part on més es concentra la floridura, les males olors i els gèrmens perquè reté humitat. No oblidis que és una part fonamental de la rentadora perquè assegura que l'aigua no s'escapa del bombo.

Si el segell està brut, la teva roba pot embrutar-se en treure-la de la rentadora. No permetis que la brutícia s'hi acumuli, pel que és convenient netejar la goma abans i després de cada rentat.

4. Neteja el filtre de la rentadora

El filtre de partícules és l'encarregat de protegir el tambor de la brutícia. No obstant això, aquest pot quedar obstruït amb restes de tela, mocadors o monedes. A més, els gèrmens i els fongs també poden acumular-se en el filtre arribant fins a la roba. Per això és important netejar-lo amb regularitat.

En general, el filtre està situat a la part inferior de la rentadora, darrere d'una tapa protectora. Per netejar-lo, l'electrodomèstic ha d'estar desendollat. També és recomanable posar una tovallola sota la tapa ja que normalment, en obrir-lo, surt una petita quantitat d'aigua bruta.

Assegura't de retirar les restes de fils, papers, brutícia i tota mena d'objectes que hagin estat filtrats. A continuació, agafa un tornavís i gira una turbina que té en el seu interior per poder remoure les restes que té. Quan creguis que està tot net, tanca el petit dispositiu.

5. Elimina les males olors

Alguna vegada t'ha passat que quan has obert la rentadora feia molt mala olor? Això passa quan s'acumula floridura. Resol aquest inconvenient de la següent manera: quan l'equip acabi el cicle de rentat, deixa la porta oberta perquè l'aire circuli. Aconseguiràs que no es formi olor per la humitat.

6. Presta atenció al detergent

Al supermercat hi ha una gran varietat de detergents per a rentadores. Però quin és l'adequat? Et recomanem que utilitzis el detergent en pols ja que els detergents líquids propicien l'aparició de floridura.