Hi ha aliments que mai han de faltar en una bona dieta. I, a més, com aquest cas, són el perfecte complement per fer esport. Recarrega energia i serveix per guanyar massa muscular. I ara, amb molta gent tornant a fer esport, guanya més importància que mai. Es tracta de les ametlles. La publicació especialitzada "Men's Health" ha elaborat un reportatge amb els beneficis i les propietats d'aquest aliment. A més, segons un recent estudi, les ametlles també serveixen per mantenir-nos més joves. D'altra banda, els fruits secs són recomanables per a qualsevol edat i per a qualsevol tipus de dieta.

Una investigació de Phytotherapy Research va aportar significatives novetats respecte a la influència de l'ametlla. Ho va fer ajuntant a un grup de persones que van acceptar prendre dos grapats d'ametlles durant un període de temps de quatre mesos. A la fi de el període es van observar canvis positius en la pell, amb una disminució de les arrugues facials de fins al 10%. Per tant, les ametlles no només són fonamentals per fer esport, sinó també per veure'ns més joves. P

Apuntem a continaució una sèrie de característiques de les ametlles. Primer de tot, un petit truc. Si les ametlles es posen a l'remull abans de ser consumides s'absorbeixen més nutrients en alliberar àcid fític.

Antioxidant i antiinflamatori

Les ametlles són riques en Vitamina E, que és un potent antioxidant. Segons 'Men's Health' tan sols 30 "grams d'ametlles cobreixen fins a un 63 per cent de les necessitats diàries". A més, les ametlles. compten també amb propietats antiinflamatòries.

Font de proteïnes

A cada 100 grams d'ametlles trobem 20 de proteïnes, de manera que són una bona font d'aminoàcids essencials, perfectes per guanyar massa muscular en els entrenaments diaris esportius.

Faciliten el trànsit instestinal

Consumint ametlles pots controlar el pes ia més les seves propietats faciliten el trànsit intestinal. El seu alt contingut en fibra exerceix un efecte saciant i facilita el trànsit intestinal. Cal tenir en compte que entre el 10 i el 15 per cent de les calories que contenen no són absorbides per l'organisme.

Greixos saludables

Més de la meitat del pes de l'ametlla es deu al seu contingut en àcids grassos, segons la publicació "el 65 per cent són monoinsaturats (com l'oli d'oliva), el 26 poliinsaturats i menys d'un 10% saturats. El patró de greixos més saludable "