El Dia Mundial del Celíac es va instaurar amb l'objectiu de donar visibilitat a les persones que pateixen aquesta malaltia, que cada vegada està més estesa a la societat i que actualment afecta entre l'1 i el 3 per cent de la població mundial. Els afectats es troben amb molts de problemes ja que la intolerància al gluten els fa necessitar una atenció alimentària especial i molt ajustada a les seves necessitats específiques. Una de les seves reivindicacions és la manca de varietat en els aliments comuns i els seus preus. Tot i que ha crescut molt l'oferta, es valora molt trobar una botiga especialitzada i que disposi d'una àmplia gamma de productes alimentaris.

L'alimentació d'un celíac és especial i ha d'oferir tota la certificació de seguretat necessària. A Girona fa més de vint anys que Genciana transmet la saviesa remeiera als gironins gràcies a l'empenta de la Dolors, la propietària, que va prendre el relleu d'una de les primeres herbolàries que es van crear a la societat. Amb una visió de botiga familiar i de tracte proper, l'equip compta amb professionals de diferents branques, i sobretot vinguts per vocació.

Fa uns anys que Genciana està especialitzada en productes per a celíacs. L'increment de persones intolerants, paral·lel a l'augment de la demanada de productes sense gluten, ha provocat que el mercat celíac s'hagi ampliat i haig millorat la seva qualitat.

A la botiga, situada a la ronda Sant Antoni M. Claret, 15 de Girona s'hi poden trobar una gran varietat de pastes, farines, galetes, magdalenes, cereals, barretes energètiques i xocolata sense gluten. Actualment també tenen una gran varietat de farines: de fajol, de civada, de blat de moro, de cigrons. També tenen a disposició dels clients celíacs diferents tipus de pa: de quinoa, de focaccia, de farina d'arròs, entre molts altres.