La fi del món podria arribar la setmana vinent. Concretament, diumenge. I, en principi, la pandèmia de coronavirus no seria la culpable. Això és el que pronostiquen alguns teòrics de la conspiració, que es basen en el fet que, en introduir el calendari gregorià l'any 1582, es van perdre onze dies de l'any per reflectir amb més precisió el temps que triga la Terra a orbitar el sol.

En total, el pas al calendari gregorià hauria deixat de sumar gairebé 3.000 dies. Exactament, 2.948, el que equival a vuit anys. Per això, els teòrics asseguren que hauríem d'estar en l'any 2012, època en la qual els maies van fixar per tal del món.

El científic nord-americà Paolo Tagaloguin va ser qui va percebre el suposat error de càlcul. Amb el canvi de calendari es van deixar de sumar onze dies per any, el que multiplicat pels 268 que es porta utilitzant el model actual, donen com a resultat els 2.948 dies citats. Això, segons ell, es tradueix així: el que es va conèixer com a 21 de desembre de 2012, dia en què els maies van datar la finalitat del món, equivaldria al 21 de juny de 2020. Pel que la finalitat del món es produiria a finals d'aquesta mateixa setmana.

La NASA, per la seva banda, afirma que "no hi ha evidència creïble que doni suport aquestes teories".

No és la primera vegada que es prediu la fi del món. L'aproximació a la Terra d'un planeta descobert pels maies va ser l'origen de tal vaticini i es va datar en l'any 2000. Després es va parlar de 2003, de 2006 i finalment de 2012.