Les pastes són un dels plats més senzills i ràpids de preparar. A més, són molt versàtils ja que amb uns quants ingredients pots aconseguir una gran varietat de sabors que et traslladaran a Roma sense necessitat de moure't de la cuina com és el cas.

Es tracta dels espaguetis al pesto vegà, una recepta 'animal-friendly' que es prepara en només 10 minuts. I és que, en comptes d'utilitzar formatge parmesà, ingredient estrella de la tradicional salsa italiana, emprarem llevat nutricional, encara que també es pot fer amb llevat de cervesa o amb el formatge parmesà vegà que venen en alguns supermercats.

Per a realitzar aquest plat saludable, necessitarem els següents ingredients:

  • 1 tassa d'alfàbrega
  • ¾ tassa d'anacards o nous
  • ¼ tassa d'oli d'oliva
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • sal
  • pebre mòlt

Passos a seguir

Per començar, en una olla gran amb aigua, sal i oli, bullim la pasta. Mentre es cou, pelem l'all i espremem la llimona.

A continuació, barregem l'alfàbrega, els anacards, l'oli d'oliva, l'all picat, el llevat nutricional, el suc de llimona, la sal i el pebre en un processador d'aliments fins que tot estigui mòlt en una pasta. Però, compte, intenta que conservi una mica de textura.

Quan la pasta quedi cuita, escorrem i la tornem a posar de nou en l'olla. Agreguem el pesto i regirem fins que estigui ben combinat. Ja només queda servir i gaudir d'aquest deliciós plat italià.