Diferents recerques han analitzat l'eficàcia de diferents tipus de màscares amb l'objectiu de dissipar els dubtes que algunes persones tenen sobre aquest tema sobre aquest mètode que s'ha imposat a tot el món per a combatre el COVID-19. Així sabem que, juntament amb mantenir la distància de seguretat d'almenys 2 metres, és la millor eina per a combatre al coronavirus.

Després d'aquesta confirmació, es va confirmar que més enllà de les quirúrgiques o les N95 també eren eficaces les de tela. Ara un equip de la Universitat de Cincinnati (els Estats Units) acaba de publicar un estudi en la revista 'Plos One', on s'analitza si les màscares de seda protegeixen més contra el Covid-19 que el cotó o els materials sintètics.

I la principal conclusió és que, al costat d'una màscara N95 d'un sol ús o una quirúrgica, van observar que les de seda són còmodes, transpirables i aconsegueixen repel·lir la humitat, una característica bàsica per a combatre un virus en l'aire. A més, la seda conté propietats naturals antimicrobianes, antibacterianas i antivirals que podrien ajudar a prevenir el virus.

"El cotó atrapa la humitat com una esponja. Però la seda és transpirable. És més prima que el cotó i s'asseca molt ràpid", han dit els experts, després de provar teles de cotó i polièster al costat de diversos tipus de seda amb la finalitat de comprovar l'efectives que eren a l'hora de repel·lir l'aigua i, per tant, les gotículas que contenen el virus.

Així, van descobrir que la seda funcionava molt millor com a barrera contra la humitat que el polièster o el cotó, ja que tots dos absorbeixen les gotes d'aigua ràpidament. "La hipòtesi actual és que el coronavirus es transmet a través de gotetes respiratòries. Si usessis capes de seda, evitaries que les gotes penetrin i siguin absorbides", han asseverat els experts.