Amb ceba o sense, molt feta o poc feta€ la manera de preparar la millor truita de patates continua generant debat. És un dels plats més típics de la gastronomia espanyola i sempre és present en qualsevol celebració. Hi ha moltes maneres de preparar-la, però cap recepta és tan senzilla com fer-la al microones.

A continuació, t'ensenyem com fer una truita de patata al microones.

Per fer una bona truita de patates el més important és tenir bons aliments: ous frescos, oli d'oliva de qualitat, patates de temporada...

El següent pas, en el mètode tradicional, seria posar a fregir les patates, però avui volem canviar la paella pel microones. El sabor final no es veurà alterat, però estarem cuinant d'una manera més sana i reduirem a la meitat les calories que té la truita tradicional.

La dificultat d'aquest repte culinari consisteix a conèixer bé el microones ja que els temps d'escalfat dependran de la potència, així com de les quantitats utilitzades.

Truita al microones: la meitat de calories

Si ens ve de gust menjar una truita de patates, però ens fa mandra tota la seva elaboració, anem curts de temps o simplement estem cuidant les calories que ingerim, el microones es presenta com la millor solució. A més d'escalfar la típica tassa de llet o la carmanyola, aquest electrodomèstic ofereix la possibilitat de cuinar els ingredients de manera ràpida i eficaç.

Així es prepara:

Posem en un recipient circular les patates trossejades en làmines fines, una mica de ceba picada i unes cullerades d'oli d'oliva. Ho tapem amb un paper film foradat lleugerament i cuinem la mescla durant cinc minuts. A continuació, ho traiem amb cura de no cremar-nos, ho removem i ho fiquem de nou al microones cinc minuts més o el temps que necessitem perquè es coguin les patates i la ceba. Quan estiguin al punt, els afegim sal i els ous batuts i tornem a posar el recipient en el microones fins que es qualli a potència mitjana.

És aconsellable fer-ho minut a minut per a anar comprovant la mescla. A més, és important treure la truita abans de veure-la feta del tot ja que després de treure-la del microones es continua cuinant, i pot ser que quedi massa seca.