En no poques ocasions la clau per a perdre pes no és tant el que menges sinó la quantitat que ingereixes d'aquest aliment. Els nutricionistes asseguren que tots els aliments que són naturals, és a dir, que no han estat processats, són beneficiosos per a la teva salut. La raó? El vell axioma que has de "menjar de tot" per a estar saludable. Un dels nutricionistes més seguits a les xarxes socials ("Mundo en forma" a Instagram) posava un exemple molt gràfic fa a penes uns dies.

L'oli d'oliva verge extra és un dels millors productes que pots consumir per les seves propietats nutritives, però has de fer-ho de manera controlada. Quatre cullerades al dia, per exemple, t'aportaran 360 calories.

La clau és que aquestes calories siguin "ben aprofitades". Sens dubte si uses aquestes cullerades per a preparar un esmorzar ric i nutritiu serà molt més beneficiós que si esmorzes dolços amb un alt valor calòric i poc valor nutricional que l'única cosa que faran és engreixar-te i sumar calories buides a la teva dieta. A més així tindràs menys gana i cauràs menys en el "picoteig" de mig matí.

Perdre pes no és, ni de bon tros, una tasca complicada si saps com afrontar-la. I és que en aquest sentit els nutricionistes insisteixen una vegada i una altra que el més important és caure en els que es denomina un dèficit calòric. És a dir: no hi ha secret cap ni dieta miracle que et pugui ajudar. Has de tenir en compte les calories que consumeixes durant el dia i les que ingereixes.

I el que menges ha de ser menor que el que gastes. Fer un altre tipus de règim més estricte (com els que venen moltes grans cadenes), només farà que de sobte baixis molts quilos i els recuperis en un curt període de temps. És el que es coneix com el tan temut "efecte rebot". Però com lluitem contra això? D'una manera molt senzilla.

La primera clau és consumir sempre i en tota circumstància aliments naturals. És a dir, aquells que no han estat processats i que per tant no contenen greixos ni calories difícils de cremar. També has de renunciar a l'alcohol i a una altra mena de begudes com les ensucrades que al teu cos no li aportaran res. I finalment has de moure't més. Com? Canvia d'hàbits. Ves al llit una mica abans per a poder matinar més i caminar abans d'anar a la feina. Dedica 15 minuts després del dinar i el sopar a fer dos petits passejos. I, sobretot, intenta pujar més escales. Aquests són els únics trucs per a aprimar. La resta són agressions al teu cos que li poden costar cares a la teva salut.