11 de març de 2021
11.03.2021
Diari de Girona

L'aliment perfecte per sopar: ajuda a aprimar i a dormir millor

Els seus valors nutricionals són molt complets i es pot combinar en plats saludables

11.03.2021 | 17:35
L'aliment perfecte per sopar: ajuda a aprimar i a dormir millor

Tan sols amb un aliment que està a la nevera de la majoria de les cases es pot sopar lleuger i, a més, afavorir la relaxació per a anar-se'n a dormir i descansar millor. Es tracta de l'ou i és un bon aliat per a aquells que volen aprimar-se.

A partir de la sis de la tarda no està recomanat fer menjars massa copiosos perquè el metabolisme comença a alentir-se. És molt comú que a la nit moltes persones devorin a conseqüència de l'estrès o l'ansietat del dia. L'idoni, segons els experts, és fer un sopar lleuger. Un aliment molt indicat per a aquests casos és l'ou, a poder ser cuit.


És la recomanació del metge Nick Bitz: "Vaig descobrir que menjar una mica de proteïna a la nit abans de dormir, uns sis grams, que és l'equivalent d'un ou, fa que el nivell de sucre en la sang es mantingui estable durant la major part de nit", explica el doctor. Això vol dir que és capaç de regular la glucosa que tenim en el cos i l'hormona de l'estrès.

Els ous són un bon aliment per perdre pes perquè té una bona proporció de proteïna i greix saludable. A més, és saciant. Un estudi realitzat en dones amb sobrepès va demostrar que menjar ous augmentava la sensació de sacietat i feia que les participants mengessin menys durant les següents 36 hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook