És una activitat divertida i apta tant per a exteriors com per a l'interior de casa, per si no disposem d'espai a l'aire lliure o el temps no acompanya.

Per a organitzar aquesta activitat el primer que haurem de fer és decidir quin dia ho celebrarem. L'habitual és el diumenge de pasqua al matí, però també pot fer-se qualsevol altre dia en què els nens ja tinguin festa. També, decidir quants nens participaran és important, per a poder calcular el nombre d'ous necessaris. L'habitual és comptar amb uns 10 o 12 per persona, perquè tinguin més opcions.

Per als ous hi ha diverses possibilitats. Una d'elles, és comprar ous naturals, coure'ls i decorar-los. Aquesta opció, a part de no ser molt cara, té l'avantatge que podem aprofitar uns dies abans perquè els nens els pintin al seu gust, i d'aquesta manera gaudir d'una tarda en família amb un treball manual divertit. Possibilitat que també se'ns ofereix si preferim comprar-los de plàstic en alguna web. En l'actualitat hi ha moltes opcions de llocs on adquirir-los. L'únic problema és que no és una opció econòmica si hem de comprar molta quantitat. A més, en qualsevol d'aquestes dues versions, en finalitzar el joc, hauràs de preparar uns premis com a bossetes d'ous de xocolata, llaminadures o similars.

La tercera opció i una de les més habituals, és comprar ous de xocolata i que siguin aquests els que s'amaguin.

Per a ambientar als participants, pots comprar diademes d'orelles de conill, o confeccionar-les tu mateix/a perquè puguin portar-les durant el procés de la cerca.

Per a la decoració del jardí, col·loca globus i alguna garlanda de pasqua. No es necessita gran cosa.

La mecànica del joc dependrà en gran manera de l'edat dels participants. Si són massa petits, parlem de menors de 5 anys, no seran capaços d’interpretar els mapes, per la qual cosa haurem de recórrer a pistes o imprimir dibuixos o fer fotos dels llocs on es troben els ous perquè els sigui més fàcil localitzar-los. I no oblidar que no hauràs d'exagerar en el número d'ous amagats per a evitar que es cansin o s'avorreixin.

Si els nens són ja més grans, podràs contemplar altres possibilitats com a jeroglífics, pistes o proves una mica més complexes.

Un cop finalitzat el joc, i sobretot si es tracta d'ous de xocolata, la totalitat dels ous trobats es repartiran entre els participants a parts iguals per a evitar que uns pocs acaparin amb la majoria de dolços.