Comencem amb un "remei de l'àvia". En aquest cas, creem una simple solució d'aigua amb sal per recuperar la lluentor d'objectes petits. Necessitarem una cullerada de sal (10 g) i una tassa d'aigua (250 ml). Aboca la sal en una tassa d'aigua bullent i deixa els objectes que desitgis netejar en remull durant tota la nit. L'endemà, retira el líquid i poleix la plata amb un drap sec.

El següent truc acaba amb la capa opaca que cobreix els objectes de plata. Per a això, necessites una cullerada de bicarbonat (aproximadament 10 g) i 1/4 de tassa de vinagre blanc (uns 60 ml). Aboca el vinagre en un recipient i, amb delicadesa, agrega el bicarbonat fins que es dissolgui. Submergeix els teus objectes i deixa reposar durant la nit. Al matí, retira el líquid amb un drap net i sec.

En l'última variant cal folrar amb paper alumini el fons d'un recipient. Aboca una tassa d'aigua calenta i mescla amb dues cullerades de bicarbonat de sodi. Deixa les joies en remull de dos a cinc minuts. Posteriorment remou la mescla amb una cullera de fusta. Quan passi una estona, retira les joies, esbandeix-les en aigua freda i asseca-les amb paper de cuina o amb un drap net.