Arrenca oficialment el tan esperat estiu i, amb ell, les escapades a la platja, les tardes de piscina o barbacoa amb amics, que es tornen plans habituals dels quals poder gaudir i evadir-se de la rutina que ens acompanya durant la resta de l'any. L'arribada del sol i les altes temperatures crea un escenari perfecte per a desprendre'ns de samarretes i pantalons i lluir una pell perfecta i un bronzejat d'escàndol.

Per a aconseguir-ho de manera natural, existeixen aliments que t'ajudaran a preparar la teva pell per al sol i et permetran aconseguir un bru natural envejable, a causa de les seves propietats que contribueixen a l'activació de la melanina, el pigment encarregat de donar color al teu cos. És important recordar la importància de protegir el nostre cos de l'exposició directa del sol, que pot danyar la nostra pell, per això, l'ús de crema solar resulta indispensable.

Per a aconseguir aquest objectiu i lluir un bronzejat espectacular aquest estiu, t'acostem cinc grups d'aliments que t'ajudaran a incrementar de manera natural els teus nivells d'aquesta substància:

  1. Els betacarotens. Un clàssic que mai falla. Aquest nutrient, es troba present en verdures i fruites de color vermell, taronja i groc. Dins d'aquest grup, i més enllà de les pastanagues, ressalten aliments com el tomàquet (perfecte per a prendre en forma de gaspatxo o salmorejo), els espinacs, la carabassa o els pebrots. Per a notar els seus efectes, et recomanem incloure'ls en la teva dieta 15 dies abans de l'exposició al sol.
  2. Aliments rics en Omega 3. Aquest àcid present en el peix blau, les llavors, la fruita seca o l'alvocat t'ajudarà a activar la melanina i a protegir la teva pell dels efectes nocius de les radiacions UV.
  3. Vitamina C. La vitamina C, a més de ser un potent antioxidant i prevenir l'envelliment de la nostra pell, és un altre dels grans aliats en la cerca del bronzejat perfecte. Pots trobar-ho en aliments com el kiwi, la taronja, els fruits vermells, el bròcoli o la coliflor.
  4. Minerals. Aliments rics en minerals com el seleni, el zinc, el sofre o el magnesi són clau a l'hora d'aconseguir un bronzejat bonic i durador. El seleni, podem trobar-lo en el cogombre, els musclos o l'all. Per part seva, la resta de minerals podràs trobar-los en el marisc, els llegums, el rovell d'ou o les cebes.
  5. Vitamina B. Finalment, no has de deixar de costat aquells aliments com la carn, els ous o els lactis, rics en aquesta vitamina que, a més d'ajudar al teu bru, millora les funcions cel·lulars i, per tant, l'aspecte del cabell i de la pell.